JohnF.Kennedyschool

Kinderpostzegels 23 september 2020

ONZE LEERLINGEN GAAN (DIGITAAL) OP PAD VOOR DE KINDERPOSTZEGELACTIE!

Vanaf woensdag 23 september a.s. gaan ruim 140.000 basisschoolkinderen in Nederland op pad voor de Kinderpostzegelactie. De leerlingen uit onze hoogste groepen doen dit jaar ook (weer) mee. Ze zetten zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Voor wie gaan de leerlingen op pad?
Tijdens de Kinderpostzegelactie 2020 zetten basisschoolkinderen zich in om ruim 90.000 kinderen in Nederland te helpen aan een veilig thuis. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per klas die thuis te maken hebben met geweld, armoede of verslaving. Onvoorstelbaar toch? Al sinds 1924 zet Stichting Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen. Toen bood Kinderpostzegels wees geworden kinderen als gevolg van de Spaanse Griep een helpende hand.

Inmiddels zetten ze zich al vele jaren in voor kinderen in een benarde thuissituatie. Kwetsbare kinderen hebben het in de huidige tijd, waarin ze noodgedwongen veel meer thuis zijn, vaak nóg moeilijker. Daarom vragen zij juist in deze tijd extra aandacht voor deze groep. We zijn blij dat onze leerlingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren om deze kinderen zicht op een betere toekomst te geven!

De verkoopbox
Vanwege de geldende coronamaatregelen is de actie iets anders dan anders. De kinderen kunnen op gepaste afstand langs de deuren door gebruik te maken van de zogenaamde verkoopbox. De QR-code die hierop bestickerd wordt is dezelfde die je op de poster ziet op school. Zie je de poster hangen? Scan de code met je mobiel en doe een bestelling. De verkoop wordt opgeteld bij de verkopen van de groep en zo maakt de groep kans op een schoolreis naar Duinrell!

Digitale Kinderpostzegelactie
De kinderen kunnen dit jaar voor het eerst ook digitaal ‘langs de deuren gaan’. De kinderen spelen zelf de hoofdrol in de digitale actie, geregisseerd door Dylan Haegens, een bekende YouTuber onder de doelgroep. In plaats van aanbellen in de buurt, kunnen de kinderen ook digitaal langs de deuren gaan met een zelfgemaakte, persoonlijke videoboodschap. Zo kunnen de kinderen zich ook vanuit huis inzetten voor andere, kwetsbare kinderen.


Kinderpostzegels met nijntje en andere leuke producten
Uiteraard worden er weer Kinderpostzegels verkocht. Dit jaar staan de zegels in het teken van nijntje: nijntje is jarig. Het lieve konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is 65 jaar geworden. De zegels worden dit jaar zonder kaarten aangeboden. De rest van het gave assortiment bestaat uit anemonenbollen, feestdagenkaarten en een pleisterblikje van Dummie de Mummie. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een veilig thuis.

We wensen onze leerlingen heel veel plezier en succes!

Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.