Groep 3

Groep 3 bezoekt Be-leaf

Op donderdag 23 maart bezochten de kinderen van groep 3 het biologische tuinbouwbedrijf Be-leaf. De kinderen kregen een rondleiding door de kas. Daar hebben ze verschillende soorten groentes gezien, zoals rucola, radijs en spinazie. Ook hebben ze een kijkje kunnen nemen in de verpakkingscentrale. Hier zagen ze hoe alle groentes werden verpakt voor de supermarkt. Tijdens het bezoek hebben de kinderen antwoorden gekregen op de vele vragen die ze hadden. Aan het einde mochten de kinderen zelf een aantal zaadjes zaaien in bakjes en deze mee naar huis nemen. We hebben een leerzame en gezellige middag gehad!

In de afgelopen schoolweken zijn de kinderen van groep 3 druk bezig geweest met het leren van nieuwe woordjes. Ze hebben het eerste werkboekje al helemaal af! De volgende woorden hebben de kinderen geleerd: ik, maan, roos, vis, sok, aan, pen, en, teen, een en neus.

Vanaf volgende week gaan de kinderen ook samen lezen met ouders. Drie ochtenden in week krijgen ze van ouders extra begeleiding om woordjes vlot te leren lezen.