bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 07-01-2021
happy new year.jpg

2021 is begonnen!

Happy New Year! Wij wensen u een mooi jaar toe met veel liefde, geluk en vooral gezondheid. 

Vanaf maandag zijn wij gestart met het thuisonderwijs. Voor de vakantie hebben alle kinderen hun schoolspullen op kunnen halen. De leerkrachten hebben vanaf maandag een goede start gemaakt en kunnen de meeste leerlingen goed online begeleiden. Niet een ideale start van het nieuwe jaar, maar we gaan er wederom weer iets van maken!

VK variant corona

Er is een nieuwe variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk ontdekt. Deze versie van het virus is waarschijnlijk een stuk besmettelijker dan eerdere varianten.

Virussen, en dus ook coronavirussen veranderen de hele tijd. Ze muteren, zoals dat heet. Die mutaties, hele kleine wijzigingen, doen zich voor als het virus zich kopieert tijdens een infectie. Het is dus niet ongewoon dat er nieuwe varianten van het virus ontstaan. 

Daarom geldt vanaf nu het advies om ook kinderen onder de twaalf jaar, met klachten die kunnen wijzen op het coronavirus, te laten testen. Vooralsnog verandert er niets aan de protocollen, en advisering vanuit de Rijksoverheid, ook niet met betrekking tot het toelaten van kinderen met klachten, in de school voor de noodopvang. 

Het betekent wel dat als uw kind milde klachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius en/of plotselinge verlies van reuk of smaak, het advies is om uw kind te laten testen. Zolang de uitslag van de test nog niet bekend is, hoort uw kind thuis te blijven tot de uitslag bekend is.

Dinsdag 12 januari staat een nieuwe persconferentie gepland. Wij zullen antwoord krijgen op de vraag of de maatregelen voldoende effect hebben gehad. Daaruit zal blijken of er eventuele versoepelingen of juist een verlenging van de lockdown gaat komen. Na deze persconferentie zullen wij u informeren over wat dat betekent voor de leerlingen van onze school. 

Tips voor thuiswerken

Hoe kunt u de dag op een zinvolle manier invullen, als uw kind thuis is? U heeft als ouder mischien wel behoefte aan suggesties om er voor iedereen een zinvolle dag van te maken. 

Voor alle kinderen wordt iedere dag werk klaargezet in Google Classroom. De leerkrachten maken instructiefilmpjes of zijn online bereikbaar om uitleg te geven en de kinderen te begeleiden in hun werk. Toch kan het zijn dat uw kind iets niet begrijpt of gemakkelijk de opdrachten maakt en daardoor sneller klaar is met zijn werk. Hieronder een aantal tips hoe u hier het beste mee om kan gaan. 

Kinderen leren veel van spelen. Wanneer uw kinderen urenlang leuke gezelschapsspellen spelen, dan is dat óók heel leerzaam. En als uw kleuter fijn speelt met de poppen of autootjes: prachtig! 
Voor buitenspelen en activiteiten buitenshuis leren kinderen ook. Hierbij gelden wel de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Let hierbij vooral op dat u niet met z'n allen naar hetzelfde parkje of dichtbijzijnde natuurgebied gaat. Want dan komt de norm van 1,5 meter afstand alsnog in gevaar.

Mocht uw partner ook vanuit huis werken, kan het in dat geval handig zijn  – wanneer u de ruimte ervoor hebt – om een werk en een speel-leerzone af te spreken. Dat geeft kinderen duidelijkheid én vrijheid, en voorkomt irritatie. Zo kunt u rust in huis creëren.

Laat van te voren aan uw kinderen weten wanneer je beschikbaar voor ze bent en wanneer je verwacht dat ze zelfstandig werken. Op school zijn kinderen gewend aan dagritmes. Het ene kind heeft dit meer nodig dan een ander. Elk kind is daar anders in, en elke ouder kent zijn/haar kind het beste. 

Het kan handig zijn om een dagindeling aan te houden. Bijvoorbeeld eerst de basisvakken (rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen) en daarna zaakvakken of creatieve vakken. Oudere kinderen kunnen eenvoudig zelf een planning maken. 

Vraag hulp, advies en raad bij de leerkrachten. Tijdens de reguliere onderwijstijden zijn zij bereikbaar. Doordat teamleden zowel thuisonderwijs als de noodopvang verzorgen kan het voorkomen dat zij niet direct antwoord kunnen geven. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk te reageren.

Wij benadrukken het belang van lezen. Het is goed voor ieder kind om minimaal 30 minuten te lezen per dag. U kunt dit stimuleren door een leesbingo, of door leeskilometers bij te houden. Voorlezen is ook altijd een goed idee. Ook oudere kinderen vinden het vaak nog érg leuk om voorgelezen te worden.

Tot slot, vraag niet teveel van uzelf, u hebt immers de rol van ouder en niet die van leraar. De link hieronder kan u nog extra informatie geven over de thuisblijfsituatie.

Omgaan met de thuisblijfsituatie:
Tips in het omgaan met de thuisblijfsituatie

Voor kinderen van 8 t/m 13 jaar

Heutink heeft voor kinderen van 8 t/m 13 jaar een middagprogramma ontwikkeld.

"Een middagprogramma als een verfrissende break op de dag. Na de focus die de kinderen in de ochtend hebben gehad, kan HÉT MIDDAGPROGRAMMA als oplaadmoment dienen. Daarna kan met nieuwe energie het schoolwerk voor de volgende dag worden gedaan".

In de bijlage staat informatie over het dit programma. Het programma is geen verplichting maar kan mogelijk een prettige aanvulling zijn voor thuis. Het programma wordt aangeboden op donderdag 7 januari en vrijdag 8 januari. Klik hier voor de digitale flyer online-lessen en voor het middagprogramma voor kinderen.

Het team van de J.F. Kennedyschool

succes.jpg

wenst alle leerlingen veel succes met het thuisonderwijs.

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden