bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 21-06-2019

Thema 'De Wereld'

Het wordt warm! Maar wij zijn niet te stoppen. Afgelopen maandag zijn we gestart met het thema 'De wereld'. Alle leerlingen hebben vooraf een voorstel in een ideeënbox kunnen doen. De leerkrachten hebben er 3 thema's uitgekozen. De leerlingenraad heeft dit thema gekozen uit de 3 thema's. Alle klassen gaan naar het Museum Volkenkunde in Leiden.

 

Groep 1/2 heeft gisteren het spitst afgebeten. Zij hebben een feestje georganiseerd voor het dwerghertje Kantjil. In elk werelddeel is er een dier uitgenodigd voor het feestje. Zo gingen zij het hele museum door, om aan het eind een echt feestje te vieren! We zijn benieuwd wat de andere groepen gaan doen in het museum.

 

Om dit harde werk voor de zomer goed af te sluiten, organiseren wij op donderdagavond 11 juli een thema-avond. Iedereen is welkom, ouders, opa's en oma's, de buurvrouw, de oppas? We zien jullie graag tussen 18.00 en 19.00!

thema wereld.jpg

Zomer-boeken-beurs

Zomerlezen-gras.jpg

Hallo kinderen en ouders,

 

Op woensdag 10 juli willen wij een boekenbeurs organiseren waar alle kinderen en ouders boeken kunnen kopen om in de vakantie te lezen.
We willen u vragen om al uw uitgelezen, vooral kinderboeken, bij ons in te leveren in de groepen vanaf:

 

25 juni tot 5 juli.

[Even lekker opruimen voor de vakantie]

 

We zoeken de boeken dan uit en gaan ze verkopen voor 50 cent of 1 euro. De opbrengst is voor de school. Wij kunnen daarvan leuke nieuwe boeken kopen voor de school en jullie hebben weer leesplezier in de vakantie.
De beurs wordt op 10 juli onder schooltijd gehouden en ouders zijn uiteraard van harte welkom!

Het is dus van belang dat de kinderen op deze dag gepast geld mee nemen naar school om boeken te kunnen uitzoeken en kopen!

 

Voor vragen kunt u terecht bij juf Marjon en juf Anja.

Studiedag 24 juni

Op maandag 24 juni staat er een studiedag gepland. Tijdens deze studiedag zijn de kinderen lekker vrij en kunnen gaan genieten van het mooie weer. De leerkrachten gaan aan de slag met de opbrengsten.

 

De meeste Citotoetsen en diatoetsen zijn gemaakt of worden afgerond. Voor ons is dit een belangrijk moment om te bekijken wat de vorderingen van de kinderen zijn. Tevens kunnen wij op deze wijze analyseren waar wij in de groep of op school aan moeten werken. Vanzelfsprekend kijken we verder dan alleen het resultaat. Het welbevinden van de kinderen staat voorop. Pas als zij zich veilig en gewaardeerd voelen, kunnen zij optimaal presteren.

 

Mochten wij opvallende zaken zien bij een leerling, kan het zijn dat u in de week van 1 juli wordt uitgenodigd voor een ouder-kind gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar wat de leerling volgend schooljaar nodig heeft. Dit wordt ook besproken met de leerkracht van volgend schooljaar. 

 

Ouders die niet uitgenodigd worden, kunnen vanaf 1 juli de toetsresultaten in het ouderportaal van ParnasSys bekijken. Ziet u daarin opvallende zaken of wilt u naar aanleiding daarvan de leerkracht spreken, kunt u in dezelfde week een afspraak maken met de leerkracht. 

 

Zomerfeest 28 juni

Vrijdag 28 juni staat in het teken van het zomerfeest! Omdat de periode van de meivakantie tot aan de zomervakantie best een lange periode is, heeft de oudervereniging in samenspraak met de school besloten om op vrijdag 28 juni een zomerfeest te organiseren.

 

Het zomerfeest wordt gehouden onder schooltijd en vindt plaats op het schoolplein van de school. Er zijn allerlei activiteiten te doen die dag.

 

Zonder ouders, geen zomerfeest! Wij zijn voor deze dag op zoek naar ouders die een aantal activiteiten kunnen begeleiden. Kunnen we op u rekenen? U mag zich aanmelden bij de leerkracht van uw kind.

 

De weersvoorspelling ziet er goed uit voor deze dag. We zullen veel buiten zijn, wilt u er aan denken dat u uw kind insmeert aan het begin van de dag!

zomerfeest.jpeg

Agenda

Maandag 24 juni:

Studiedag: alle leerlingen zijn vrij

 

Donderdag 27 juni:

Rapport mee

 

Vrijdag 28 juni:

Zomerfeest!

 

Maandag 1 juli:

Ouder-kind gesprekken facultatief 

 

Woensdag 3 juli:

Groep 8 gaat op kamp

 

 

 

Nieuws uit omgeving 's Gravenzande

Zwemkampioenschappen

Voor kinderen in groep 5 t/m 8: Vind je zwemmen ook zo leuk?

  klik dan hier voor de flyer

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u een fijn weekend.

De volgende nieuwsflits verschijnt op vrijdag 5 juli 2019

 
Koningsdag 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden