bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 04-09-2020
Welkomterug.jpg

Welkom terug!

Welkom terug op school! De kop is eraf, de eerste dagen zitten er al weer op. Fijn om iedereen weer gezond en gebruind terug te zien op school. Wij hebben er ook weer zin in! We gaan er samen een fijn schooljaar van maken.

Via de website, die komende week weer volledig ge-update wordt, Facebook, Instagram en de nieuwsbrieven laten we u meegenieten van alle prachtige momenten dit jaar.

Luizencontrole

Voor de luizencontrole volgen wij het advies van de GGD en willen wij vragen om uw kind(eren) thuis goed te controleren op luizen.

Uitleg hierover is te zien en te lezen op:  Hoe controleer je je kind op hoodluis of www.rivm.nl/hoofdluis


Als er hoofdluis is ontdekt bij uw kind horen we dat graag zodat we ouders kunnen informeren van de betreffende groep. Hierbij worden de namen van de kinderen uiteraard niet genoemd.

Subsidie om te groeien

subsidie.jpg

Het kabinet heeft 244 miljoen euro beschikbaar gesteld om leerlingen die dat nodig hebben extra aandacht te geven na wekenlang thuisonderwijs vorig schoojaar. Basisscholen hebben een aanvraag kunnen doen door zelf in te schatten hoeveel leerlingen deze ondersteuning nodig hebben en hoe dit vormgegeven kan worden.

De periode voor de zomervakantie hebben wij de leerlingen in beeld gebracht en gekeken of er ondersteuning nodig is. Onze school heeft de subsidie aangevraagd en deze is toegekend. Een aantal leerlingen kunnen wij extra ondersteuning bieden vanwege door de coronacrisis opgelopen leer- en ontwikkelachterstanden. Er zijn verschillende programma's opgesteld, zodat deze leerlingen de komende periode extra begeleid worden.

Leerlingen die hiervoor in aanmerking komen, zullen volgende week tijdens de startgesprekken op de hoogte worden gesteld.

Nieuws van de MR

De MR bestaat uit een oudergeleding en een personeelsgeleding.

Tijdens de laatste vergadering is vastgesteld dat de zittingstermijn van één van de ouders, Adwin, is afgelopen. Gelukkig heeft Adwin zich direct herkiesbaar gesteld.

Mocht het andere ouders ook leuk lijken om deel uit te maken van de MR, stuur ons dan voor 26 september een e-mail om uw interesse kenbaar te maken. Dit kan naar mr@kennedy.wsko.nl.

Mochten er gegadigden zijn, dan zullen wij een verkiezing houden. Tijdens de komende MR-vergadering (op 28 september), zullen wij de aanmeldingen doorspreken of anders het ingaan van de nieuwe termijn van Adwin bevestigen.

corona-verbodsbord.png

Activiteiten schooljaar '20-'21

In verband met de onzekerheden rondom de Coronacrisis, zijn alle activiteiten op de kalender onder voorbehoud. Er kunnen nog wijzigingen volgen.

Zo hebben wij u al laten weten dat de startgesprekken door kunnen gaan en de informatieavond vervalt.
Wij zullen u tijdig informeren over de andere geplande activiteiten voor dit jaar. 

Opbrengst Zomer-Boeken-Beurs

Zoveel mooie boeken hebben een nieuwe eigenaar gevonden voor de zomervakantie. Het was een succes en we hopen dat de kinderen in de vakantie heerlijk hebben genoten van hun nieuwe boek. De opbrengst was maar liefst: €116,50. Hiervan gaan we weer mooie, nieuwe boeken aanschaffen voor de schoolbieb.


Daar bovenop komt nog het prachtige bedrag van € 50,00 geschonken door Juf Emel als afscheidscadeau van haar aan onze school.

Emel, héél hartelijk bedankt enne.......... we missen je!

 

Boekenbeurs.png
schoolfotograaf1.jpg

Schoolfotograaf

Op donderdag 24 september komt de schoolfotograaf. Deze datum kunt u alvast noteren in uw agenda. In de volgende nieuwsbrief laten wij weten met welke achtergrond de fotograaf komt, zodat u daar eventueel rekening mee kan houden. 

Agenda

Maandag 7 september:
Deze week vinden de startgesprekken plaats tot en met 18 september

Donderdag 10 september:
Dansles in elke groep door Dance Innovation

Zaterdag 19 september:
Open dag Dance Innovation

Donderdag 24 september:
Schoolfotograaf

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u een fijn weekend.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 18 september 2020

Nieuws uit omgeving 's Gravenzande

Open dag Dance Innovation

De open dag van Dance Innovation in 's-Gravenzande is gewijzigd naar 19 september. Deze dansschool geeft sinds kort danslessen in de mooi verbouwde speelzaal van basisschool John F. Kennedy. 

Kom gezellig meedansen tijdens de feestelijke open dag in ‘s-Gravenzande? Meld je gerust aan voor 1 of meerdere gratis workshops.

Dance Innovation open dag.jpg

Weer naar school

Voor het eerst zelfstandig op de fiets naar school dit jaar, of nog druk aan het oefenen? In de bijlage vindt u tips om de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten. lees hier verder

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden