bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 26-03-2021

Flessenactie voor het groen-blauwe schoolplein

Vlak voor de kerstvakantie zijn wij een actie gestart voor ons groen-blauwe schoolplein. Wij hadden u net geinformeerd over onze actie, toen de scholen sloten wegens de tweede lockdown. Wat was het fijn om te zien dat de leerlingen de actie niet waren vergeten en tijdens deze periode hebben wij heel veel flessen verzameld. Ook na de lockdown hebben alle leerlingen goed hun best gedaan.

Wij hebben maar liefst een bedrag opgehaald van .......... van €517,30

Dit mooie bedrag is de start van een nieuw schoolplein. Wij bedanken alle kinderen en ouders voor het meedoen. Omdat iedereen zo enthousiast heeft meegedaan aan deze actie ontvingen alle leerlingen een zakje popcorn, dat gesponsord is door het bedrijf www.gevenisleuker.nl.

Vanaf 1 april kunt u ons blijven sponsoren met lege flessen. Bij de emballage automaat van de Jumbo in 's-Gravenzande kunt u uw lege flessen bonnetje blijven inleveren in de brievenbus naast het automaat. 

flessenactie.jpg
geslaagd!.jpg

Juf Debby geslaagd!

Op woensdag 17 maart heeft juf Debby, de onderwijsassistente van onze school haar eindgesprek gevoerd. Na dit gesprek heeft zij direct te horen gekregen dat zij geslaagd is voor haar opleding.
Wij feliciteren Debby van harte met het behalen van haar diploma!

Gelukkig blijven we juf Debby nog gewoon zien bij ons op school. Zij zal drie dagen op de Kennedy blijven werken. Wij wensen haar een fijne tijd toe bij ons op school. 

Nogmaals de richtlijnen voor als uw kind verkouden is

Regelmatig krijgen wij vragen over een verkoudheid van een kind. Het is fijn om te zien dat de meeste ouders hun verantwoordelijkheid nemen en hun kind bij verkoudheidsklachten thuis houden.
Om er voor te zorgen dat we allemaal naar school kunnen blijven gaan, wil ik u nogmaals de richtlijnen onder de aandacht brengen.  

Wij vragen u goed op te letten op verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen, hoesten en keelpijn) of andere klachten passend (zie de gele cirkel bij de beslisboom) bij COVID-19 bij uw kind. Uw kind mag dan niet naar school komen met als doel zoveel als mogelijk besmettingen met het coronavirus te voorkomen op school.

Als er toch een besmetting plaatsvindt, dan heeft dit namelijk grote gevolgen (de hele groep incl. leerkracht moet bijv. minimaal 5 dagen in thuisquarantaine).

U kunt uw kind laten testen indien u het thuis moet houden wegens bovengenoemde klachten. Indien de test negatief is, kan uw kind gelijk weer naar school komen. 
Als u uw kind niet laat testen, dan mag het pas weer naar school als het minimaal 24 uur volledig klachtenvrij is (met een maximum van 7 dagen na de 1e ziektedag in het geval van aanhoudende milde klachten). 

Daarna mogen kinderen met milde klachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, af en toe hoesten) weer naar school. 

Wij vragen u in dit geval wel ons van tevoren op de hoogte te stellen, zodat wij met u kunnen overleggen als de situatie ons nog niet helemaal duidelijk is. U kunt aan ons laten weten wat de resterende klachten zijn, hoe de afgelopen 7 dagen verlopen zijn en verdere bijzonderheden die belangrijk kunnen zijn voor ons. 

Heeft uw kind klachten en is hij/zij wel op school, zullen wij u telefonisch laten weten dat uw kind opgehaald mag worden.

Wij vinden het vanzelfsprekend ook jammer en vervelend dat de situatie op dit moment lastig is, maar het is helaas nu de enige manier om een school te kunnen laten draaien tijdens deze crisis. Wij vertrouwen daarom op uw begrip en vragen u dan ook om dit zeer serieus te nemen.

Wij sluiten nogmaals de beslisboom bij. Als u deze volgt, is er eigenlijk geen twijfel mogelijk. De beslisboom is helder en duidelijk. Lees ook goed de kaders onder de beslisboom. Hierin staat ook belangrijke informatie.  Download

Welke boeken zijn leuk om te lezen voor kinderen vanaf 9 jaar?

Zaterdag 27 februari is ‘Jolien en Jef, de spelletjesopa’ gelanceerd. Dit is het tweede kinderboek van Jolanda Zuydgeest en daarom reden voor een feestje! In deze bijzondere tijd is het belangrijk voor kinderen om te lezen, maar lezen moet leuk zijn. Daarom zitten beide boeken vol met grapjes, en kattenkwaad, maar ook belangrijke onderwerpen zoals de generatiekloof rondom technologie en dementie. 

De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Bent u benieuwd naar deze boeken? Dan hebben we goed nieuws. U kunt (een van) de boeken bestellen met 10% korting. Naast de korting die u krijgt, ontvangt de school 10% van elk verkocht exemplaar. Daar kunnen we voor school weer boeken van kopen.

Wilt u een boek bestellen? Lever dan voor vrijdag 9 april een briefje met onderstaande gegevens in bij de leerkracht van uw kind. Wij kunnen de boeken dan in 1x bestellen.
Beide boeken kosten nu maar €13,50 per stuk! 

Naam:
Mailadres:
Telefoon:

0 Ja, ik wil graag ‘Jolien en Jef, de vergeetachtige oma’ ontvangen

0 Ja, ik wil graag ‘Jolien en Jef, de spelletjesopa’ ontvangen

Boeken Jolien en Jef.jpg

Agenda

Donderdag 1 april (geen grap):
Studiedag; alle leerlingen zijn vrij

Vrijdag 2 april:
Paasweekend t/m maandag 5 april. Op 6 april verwachten wij alle leerlingen weer op school

Dinsdag 13 april en woensdag 14 april:
Bieb-lab op school voor alle groepen

tulpen.jpg

Het team van de Kennedyschool

wenst u allemaal een heel fijn weekend.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 9 april 

Nieuws uit de omgeving

avond vierdaagse.png

De Avond vierdaagse gaat door!

Helaas dit jaar weer geen wandelevenement met al je klasgenootjes samen, maar je kunt toch lopen! Want dit jaar is er de Avondvierdaagse - Home Edition!

Loop jouw eigen route, vanaf je eigen vertrekpunt op jouw eigen moment. En maak er zo jouw eigen feestje van. Lekker veilig en toch leuk! Zo behaal je ook nog eens de enige echte officiele Avond4daagse medaille die bij je thuis wordt bezorgd met een verrassing van lokale sponsors. Mis dit unieke wandelfeest niet. De Avond4daagse - Home Edition duurt van 29 maart tot en met 30 juni. Deelname kost 6,50 per deelnemer. Aanmelden kan vanaf 29 maart via www.avond4daagse.nl. Zoek 's-Gravenzande op en schrijf je in voor de Avond4daagse-Home Editon. Veel plezier!

Meer informatie vind je ook op Avond4daagse 's-Gravenzande | Facebook

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden