bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 16-12-2020

Op naar een mooi 2021!

We begrijpen dat het bericht over het sluiten van de school voor veel ouders en leerlingen onverwacht kwam. Ook wij als school zijn erdoor overvallen. Zo tegen het einde van het jaar is iedereen toe aan vakantie en zit niemand te wachten op een plotselinge verandering.
Daarnaast is 2020 voor ons allemaal al een intensief jaar geweest. Toch zijn we trots op de energie en het begrip dat steeds weer is getoond door onze leerlingen, ouders en leerkrachten. 

Gisteren hebben wij de dag in alle groepen gezellig afgesloten met elkaar. De oudervereniging had voor wat lekkers gezorgd en in iedere groep werd dit hartelijk ontvangen. De kerstbomen en kerstversiering hebben we al weer op moeten ruimen. Maar op die manier kunnen we hopelijk op 18 januari weer fris starten. 

Wij wensen u alvast een goede kerstvakantie toe, ondanks alle beperkingen. Om u een hart onder de riem te steken en u nieuwe energie te geven voor het nieuwe jaar heeft het team, samen met een aantal leerlingen een swingende libdub gemaakt. Klik hier om hem te bekijken Veel plezier!

Fijne feestdagen.jpg

Dag meester Sven

gym.png

Vanaf 1 januari 2020 heeft meester Sven de gymlessen overgenomen omdat meester Peter tijdelijk niet kon werken. Aangezien het gelukkig weer een stuk beter gaat met meester Peter, gaan we na een jaar afscheid nemen van meester Sven.

Meester Sven heeft iedere week gezorgd voor actieve, gezellige en leerzame gymlessen. Aan alle kinderen hebben wij gevraagd of zij een leuke reactie wilden opschrijven en dit hebben wij gebundeld in een bedank-boekje. Tijdens de laatste gymles werd het spel 'Angry Birds' gespeeld. Een leuke afsluiter van een jaar lang gymles van meester Sven. 

Heel hartelijk bedankt Sven en veel succes in je verdere loopbaan!

Bericht van College van Bestuur

Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen maanden hebben we nieuwe routines met elkaar gevonden om zo goed mogelijk het onderwijs en alle activiteiten die daarbij horen te verzorgen. In de scholen is -samen met jullie - de moed erin gehouden, door onder andere ouders digitaal mee te nemen door de school tijdens ouderavonden, de leerlingen samen te zien dansen op het schoolplein en Sinterklaas weliswaar kleinschaliger, maar even eerbiedig en feestelijk als altijd te ontvangen. 

Binnen de scholen van WSKO werd dit jaar telkens gezocht naar wat wel mogelijk is, al was dat niet altijd eenvoudig. Er moest regelmatig behoorlijk flexibel en out-of-the-box worden gedacht als leerkrachten in afwachting waren van een testuitslag of ziek thuiszaten. Tegelijk plukten we met elkaar de vruchten van lockdown-1 door de digitale reuzensprong die is gemaakt. Hierdoor organiseerden we het onderwijs op afstand sneller. Daarnaast maakten we effectiever gebruik van onze digitale leeromgeving o.a. door (week)taken en materiaal klaar te zetten. Ik heb bewondering voor de energie en de opgewektheid waarmee hier in de scholen aan gewerkt is en ik heb er alle vertrouwen in dat leerkrachten in het nieuwe jaar weer even opgewekt en energiek online lessen zullen inrichten voor alle leerlingen. Samen zullen we er weer het beste van maken. 

De mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, lief en leed (ook met een knuffel) te delen en zorgeloos te ontspannen met familie en vrienden zijn nu al zo lang beperkt dat het zwaar is voor ons allemaal. Thuiswerken kan stressvol zijn - zeker met jonge kinderen die u soms moet helpen met schoolwerk -, sociale contacten worden gemist en iedereen probeert op zijn eigen manier veel ballen tegelijk in de lucht te houden.

Vanuit WSKO wil ik u hartelijk danken voor uw begrip en de medewerking waarmee u de school van uw kind(eren) voor het overgrote deel tegemoet treedt. Dat is belangrijk voor ons. Ik wens u sterkte, omdat het nog steeds niet voorbij is, maar tegelijk wens ik u ook veel warmte en saamhorigheid toe in deze decembermaand. Digitaal koken, een extra lekker toetje aan je eigen keukentafel (ook als het geen Kerst is), samen spelletjes spelen en veel wandelen en fietsen in kleine groepjes door de mooie plekken van Westland met een gevulde thermosfles bij de hand…

Een fijne kerstvakantie gewenst met elkaar, en een mooi en gezond 2021!

Henriëtte Boevé
voorzitter College van Bestuur WSKO

Keuze nieuwe school in Westland kan nu ook online

Het keuzemoment van groep 8-leerlingen voor hun middelbare school staat voor de deur. De huidige maatregelen maken het voor hen extra lastig om zich samen met hun ouders te oriënteren op de diverse scholen. ISW en Lentiz hebben de handen in een geslagen en bieden met deze unieke samenwerking aan leerlingen van groep 8 een online platform om zich verder te verdiepen in de mogelijkheden. Alle middelbare scholen in Westland komen in beeld.

Het platform geeft antwoord op de vragen welke mogelijkheden er zijn binnen Westland en wat je op de verschillende scholen kunt verwachten. De scholen van ISW en Lentiz willen op een coronabestendige manier de leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers een kijkje geven in de scholen. Het platform is te vinden via een speciale website met alle scholen in het voortgezet onderwijs (VO) in Westland www.voscholenwestland.nl.

Eigen schoolkeuze
In de regio Westland is écht iets te kiezen voor leerlingen uit groep 8. Voor iedere leerling is er een plek in het voortgezet onderwijs waar hij of zij zich thuis zal voelen. Het platform geeft onafhankelijk alle informatie aan bezoekers, zodat zij zich goed kunnen oriënteren op hun toekomstige middelbare school.

Online binnen kijken
De animatie op het platform neemt de bezoekers mee langs de diverse scholen. Daarnaast zijn er video’s van alle negen middelbare scholen in Westland. In de video’s vertellen brugklasleerlingen wat er op hun middelbare school te vinden is. Zij nemen de bezoekers als het ware mee naar binnen. Elke middelbare school is uniek en heeft haar eigen specialisaties. In deze bijzondere tijd is de leerling aan zet om zich verder te verdiepen in hun eigen schoolkeuze. Op www.voscholenwestland.nl vinden leerlingen uit groep 8 de school die bij hen past.

Agenda

Donderdag 17 december:
Ophalen van schoolspullen van 10.00 uur tot 11.00 uur

Vrijdag 25 december:

Eerste Kerstdag

Zaterdag 26 december:
Tweede Kerstdag

Donderdag 31 december:
Oudjaarsdag

Vrijdag 1 januari:
Nieuwjaarsdag

Maandag 4 januari:

1e online schooldag in het nieuwe jaar 2021

kerstvakantie.png

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u hele fijne Kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een hoopvol 2021!

Nieuws uit de omgeving

Vooraf reserveren voor kerstvieringen

Veel kinderen en hun ouders weten de kerk met Kerstmis te vinden. Dat vinden we heel waardevol. We vieren dan immers de geboorte van Jezus. Maar in deze coronatijd gaat alles anders. Dat geldt dus ook voor de kerstvieringen. Er mag maar een beperkt aantal mensen in de kerk. Daarom is vooraf reserveren noodzakelijk! Dit kan via de website van de parochiefederatie: www.rkwestland.nl. Op deze website staat ook precies welke vieringen in welke kerk gehouden worden. Reserveren kan vanaf zondag 20 december 12.00 uur.

Ook is het in diverse kerken mogelijk om op gepaste afstand langs de kerststal te lopen. Op de website www.rkwestland.nl staat ook precies wanneer dat kan in welke kerk.

Ondanks alle beperkingen in deze tijd van corona wensen we u een goede voorbereidingstijd op het kerstfeest en voor strak een Zalig Kerstfeest.

Peter Zuidgeest, parochiefederatie Sint Franciscus.

kerkviering kerst.jpg
 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden