bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 10-12-2021

Kerst

De laatste weken voor kerst zijn aangebroken. De school is versierd, in iedere klas staat een kerstboom en ook de aula ziet er weer gezellig uit. De lampjes branden in de bomen en de open haard knettert regelmatig op het digibord. De komende twee weken zullen we aandacht besteden aan de betekenis van kerst. Wij zullen dit jaar geen kerstviering houden in de kerk, maar onze pastoraal medewerker Els Geelen zal digitaal het kerstverhaal uitleggen aan de kinderen. 

Vanwege de coronaregels hebben we het kerstprogramma dit jaar iets aangepast. 

Donderdagmiddag 23 december organiseren wij een vossenjacht. De leerlingen van groep 7-8 zullen door het park lopen, verkleed als de personages uit het kerstverhaal. De groepen 1 t/m 4 zullen aan het begin van de middag de 'vossen' zoeken. Zij worden begeleid door de leerkrachten, onderwijsassistentes en leerlingen uit de bovenbouw. Groep 5-6 zal het laatste deel van de middag de 'vossen' zoeken en de puzzel oplossen. De oudervereniging zorgt die middag voor wat lekkers. 

Het kerstdiner wordt dit jaar kerstontbijtbuffet. Op vrijdag 24 december zullen wij 's morgens met alle kinderen aan het kerstontbijt zitten. Wij vragen alle ouders, net als bij het diner iets mee te geven aan de kinderen. Kleine en feestelijke ontbijthapjes. De kinderen mogen uiteraard in hun mooiste kerstkleding naar school komen. 

Maandag 13 december krijgen de kinderen een suggestie mee naar huis voor een klein hapje/gerechtje. Dit hapje of gerechtje geeft u op vrijdag 24 december om half 9 mee. Vergeet ook niet een bord, beker en bestek mee te geven. 

Op vrijdag 24 december hebben alle kinderen tot 12u school. Daarna start de kerstvakantie. Vanaf maandag 10 januari 2022 hervatten we het schooljaar in het nieuwe jaar. 

Mochten wij onverhoopt eerder dichtgaan vanwege nieuwe maatregelen zullen wij het kerstontbijtbuffet verplaatsen naar vrijdag 17 december. De vossenjacht zal dan helaas komen te vervallen. 

kerstfeest.jpg

Opruimen

Op vrijdag 24 december zullen wij na het kerstontbijt alle kerstspullen, knutsels en andere materialen opruimen. Wilt u uw kind een grote tas meegeven op deze dag?

Zelftesten mee aan alle kinderen van groep 6 t/m 8

Zoals u heeft kunnen lezen is het beleid rondom zelftesten aangepast. Kinderen vanaf groep 6 wordt dringend geadviseerd twee maal per week een zelftest af te nemen. Deze testen zijn gisteren geleverd en wij doen ons uiterste best om vandaag alle kinderen vanaf groep 6 vier tests mee te geven voor de komende twee weken. 

Het testen is een advies, het is niet verplicht. Wij zullen dan ook niet navragen of u bij uw kind de test preventief heeft afgenomen. Daarnaast willen wij benadrukken dat wij als school absoluut géén test bij uw kind afnemen.

Wanneer de zelftest positief is, blijft het kind thuis en gaat het gehele gezin in quarantaine. De testuitslag kan dan bevestigd worden bij de GGD, middels een PCR-test. Wilt u het laten weten aan ons, zodra u een positeive test heeft?

Een kind met milde klachten die bij corona passen wordt getest middels een zelftest. Wanneer de zelftest positief is, blijft het kind thuis en gaat het gehele gezin in quarantaine.

Bij een negatieve uitslag mag uw kind naar school. Nemen de klachten toe, dan is het mogelijk dat wij u toch vragen om uw kind op te halen. Dit om te voorkomen dat het aantal besmettingen met het verkoudheidsvirus toeneemt of om een vals negatieve uitslag te voorkomen.

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. 

Eerste ontwerp groen blauw schoolplein

Het project groen-blauwe schoolplein is nog steeds een lopend project. Steeds komen we weer een stapje verder. De ideeën van de kinderen, de werkgroep en de leerkrachten zijn beland bij de ontwerper. Hieruit is een voorlopig ontwerp gelanceerd. Wij vinden het er nu al gaaf uitzien! Op dit plein kunnen kinderen lekker spelen, samenwerken, actief leren en vooral ontdekken!

De volgende stap is dat wij het voorlopig ontwerp definitief maken. Hier zit natuurlijk een kostenplaatje aan. Er zijn al een aantal acties opgezet en daarmee hebben wij al een mooi bedrag opgehaald. Met deze bedragen en de subsidies bekijken wij nu of wij het gehele project kunnen bekostigen. 

Het realiseren van dit schoolplein is een behoorlijke kostenpost. Wij zijn daarom nog op zoek naar sponsoren. Kent u een bedrijf of werkt u bij een bedrijf dat wel zou willen sponsoren? Neem gerust eens contact met ons op!

voorlopig ontwerp.jpg

Nieuws uit de omgeving

VakantiekerstTas Bibliotheek Westland

In de KerstvakantieTas zitten 5 boeken die speciaal voor jou wordt samengesteld. We houden hierbij natuurlijk rekening met je leeftijd en wat jij leuk vindt.

Help ons om de leukste boeken voor jou uit te kiezen Zet je wensen en voorkeuren op het bestelformulier. klik hier voor meer informatie

Agenda

Maandag 13 december:
Uw kind krijgt een idee voor een klein ontbijthapje of gerechtje mee naar huis

Donderdag 23 december:
's Middags is er een vossenjacht voor alle leerlingen

Vrijdag 24 december:
Kerstontbijtbuffet vanaf 8.30 uur

Vanaf 12.00 uur start van de kerstvakantie

Maandag 10 januari 2022
Start na de kerstvakantie 

Start flexibele tijden

Bso Okidoki in de school op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 7.30u

Het team van de Kennedyschool

wenst u een fijn weekend.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 24 december

kerst 21.jpg
 
Zon, Zomer, Feest
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden