bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 02-10-2020

Mag ik aan u voorstellen..

Thirza en Jolie.jpg

Dit jaar zijn er een aantal nieuwe collega's en vrijwilligers gestart op de Kennedy. In deze nieuwsbrief stellen wij hen aan u voor:

Mijn naam is Thirza van den Boogaard. Na de zomervakantie ben ik gestart op de Kennedyschool. Op dinsdag en woensdag doe ik de interne begeleidingstaken en op donderdag en vrijdag sta ik voor groep 5/6.
Ik heb meerdere jaren bij het wsko-bestuur op een Westlandse school gewerkt en wilde graag de overstap naar de Kennedy maken. De uitdaging op deze school ligt voor mij in het combineren van de leerlingenzorg en Het leren zichtbaar maken. Ik heb daar veel zin in!

Mijn naam is Jolie, ik ben de onderwijsassistenten in groep 5/6. De opleiding onderwijsassistenten heb ik vorig jaar mogen behalen. Nu doe ik naast de leerlingen extra ondersteuning bieden de opleiding PABO in deeltijd. Ook loop ik mijn PABO stage in groep 5/6. Ik ben dit schooljaar met veel enthousiasme begonnen en heb het enorm naar mijn zin bij de John F Kennedy!

Marlis Beekman en Jan Nederpelt werken als vrijwilligers op onze school. Marlis heeft jarenlang als leerkracht op de Kennedy gewerkt. Vorig jaar heeft zij aangegeven het leuk te vinden om weer met kinderen aan de slag te gaan. Zij zal net als vorig jaar kleine groepjes kinderen twee keer in de week begeleiden met lezen, rekenen of spelling. Ook zal zij met kinderen werken die wat meer uitdaging nodig hebben.

Jan Nederpelt is afgelopen juli met pensioen gegaan na jarenlang gewerkt te hebben op de Zeester in Monster. Jan wil zijn pensioentijd graag goed benutten en vindt het leuk om zich op een nuttige manier in te zetten voor een school. Ook Jan is deze week in verschillende groepen gestart en zal kleine groepjes leerlingen begeleiden.


Wij wensen alle nieuwe collega's en vrijwilligers dit jaar veel plezier bij ons op school!

boeken1.jpg

Boekenmarkt en open les

Op woensdag 7 oktober staat de boekenmarkt gepland. Zoals gebruikelijk komt de Readshop uit Naaldwijk langs met boeken en u heeft de mogelijkheid om samen met uw kind een mooi boek uit te zoeken.

We laten de boekenmarkt doorgaan. In verband met corona vragen wij u wel de instructies op te volgen van de leerkrachten bij de deur. Bij het volgen van de instructies kunnen wij de anderhalve meter maatregel garanderen. Hierdoor bent u niet verplicht om een mondkapje te dragen. 

De open les die gepland staat op 9 oktober zal niet doorgaan. Wij kunnen geen veilige situatie creëren met ouders, leerlingen en leerkracht in één klas. Wij hopen hierbij op uw begrip

Dag van de leraar

dag-van-de-leraar.jpg

Je ziet je leerlingen groeien en doet ze stralen.
Die fonkeling in hun ogen, dat is waar je het voor doet!
Elke dag maak jij voor hen het verschil, zeker nu.
En daar mag je trots op zijn.


Op 5 oktober is de 'Dag van de Leraar'. Deze valt in de Nationale Onderwijsweek en is bedoeld als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Op deze dag staan we wereldwijd stil bij het belang van onderwijs en mag je waardering tonen voor je meester of juf!

Welkom Henriëtte

Henriëtte Boevé.jpg

Henriëtte Boevé is sinds 1 september 2020 de nieuwe bestuurder van WSKO (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs). De Raad van Toezicht heeft in haar de juiste persoon gevonden om de ingezette koers van WSKO voort te zetten. Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs en volgt Jos van der Ende op.


Als nieuwe bestuurder maak Henriëtte kennis met de cultuur van het Westland, de gemeente, politiek en andere schoolbesturen. Henriëtte: “De stap naar WSKO is interessant, leuk en uitdagend. WSKO sluit aan bij mijn wens om kinderen van jongs af aan serieus te nemen en ik heb de afgelopen weken al mogen ervaren dat bij WSKO op een energieke manier wordt werkt aan goed en steeds beter onderwijs. WSKO is een rijdende trein en ik zie er enorm naar uit om deze rijdende trein mede richting te geven.”


Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs. Ze is 24 jaar werkzaam geweest op het Haags Montessori Lyceum (HML). Eerst als economiedocent, daarna als conrector en de laatste acht jaar als rector. Na zoveel jaren bij het HML heeft Henriëtte veel ontwikkelingen meegemaakt: “Eind juli verliet ik de groeiende en bloeiende leer- en werkgemeenschap bij HML met een gerust hart. Ik ben er trots op dat HML onder mijn leiding de laatste vijf jaar is gegroeid van 900 naar 1500 leerlingen. Dat was voor mij een mooi moment om zelf uit te vliegen. Ik verheug me erop om mijn kennis en ervaring bij WSKO in praktijk te brengen.”

Flyer schoolfotograaf

Gisteren heeft u de flyer ontvangen van de schoolfotograaf. Hierop staan precies de stappen beschreven hoe u de foto's van uw kind(eren) kan bestellen. Doet u dit voor 26 oktober, dan betaalt u geen orderkosten. De foto's worden na 26 oktober bij ons op school geleverd en uitgedeeld aan de kinderen.

Bestelt u na 26 oktober, dan betaalt u wel orderkosten en zullen de foto's thuisgestuurd worden.

Tekentalent gezocht!

20201001_095025.jpg

Deze week zijn een aantal dames van de oudervereniging bezig geweest om de school gezellig te maken. De raamtekeningen zorgen voor meer sfeer en kleur in het gebouw.

Het is heel fijn dat een aantal ouders zich daarvoor willen inzetten. Maar omdat ons tekentalent volgend jaar afscheid neemt van onze school (haar jongste dochter gaat naar het vo) zoeken wij een nieuw tekentalent. Wie van de ouders kan heel goed tekenen en wil haar of zijn talent benutten bij ons op school? Laat het weten aan Tamara.

Agenda

Maandag 5 oktober:
Dag van de leraar

Woensdag 7 oktober:
Boekenmarkt 'The Readshop' van 12.00 uur tot 13.00 uur

Vrijdag 9 oktober:
Voorleeswedstrijd voor groep 5 t/m 8

Maandag 19 oktober:
Herfstvakantie t/m 23 oktober

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u een fijn weekend.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 16 oktober 2020

Nieuws uit de omgeving

Kinderboekenweek

Hier vindt u het programma van de Kinderboekenweek, samengesteld door Bibliotheek Westland. klik hier voor het programma

Huttenbouw Naaldwijk

Lieve kinderen,

Zoals jullie weten hebben wij een nieuwe hoofdsponsor Lievaart & Slaghuis en dus ook een nieuw logo.

Met trots presenteren wij hem in zwart/wit. Wil jij hem inkleuren?

Wij geven twee prijzen weg. Wie kleurt het logo in de juiste kleuren en wie maakt het mooiste logo?

De uitslag zullen wij bekend maken in de week van 26 oktober.

De kleurplaat heb ik toegevoegd in de bijlage.

De kleurplaat kan worden ingeleverd via de mail secretariaatkvwn@gmail.com of maak een foto en stuur deze via whatsapp naar 06-11422595.

Veel kleur plezier 😊

Met vriendelijke groet,


Stichting Kindervakantiewerk Naaldwijk
Huttenbouw klik hier voor de kleurplaat

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden