bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 24-12-2021

Mogelijke verlenging lockdown

De landelijke maatregelen duren tot 14 januari aanstaande en voor de scholen staat 10 januari vooralsnog als datum om te heropenen. Het uitgangspunt om de scholen open te houden is nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Aangezien niemand kan overzien hoe het verder zal gaan, zal er op 3 januari een persconferentie zijn en zal er meer duidelijkheid worden geven. 

Mochten de scholen dicht blijven na de kerstvakantie, ontvangt u van ons op dinsdag 4 januari een bericht in Parro. Blijf deze app dus ook in de vakantie goed in de gaten houden.
Wij zullen u dan meer informatie geven over het online afstandsonderwijs, hoe we het gaan oppakken en op welke manier u uw kind kan aanmelden voor de noodopvang. 

Laten we met elkaar hopen dat we op 10 januari gewoon open kunnen en wij elkaar fysiek een gelukkig 2022 kunnen wensen!

Flexibele tijden en coachgesprekken

coachgesprek.jpg

Op maandag 10 januari starten wij flexibel. Om 8.00 uur start de eerste groep en om 8.30u de tweede groep. Wij zien dat ongeveer 30% van de leerlingen om 8.00 uur start en zo'n 70% om 8.30 uur. Een mooi begin om op deze manier te starten.

Tijdens de flexibele tijd gaan wij coachgesprekken voeren. Coachgesprekken zijn een krachtig middel om leerlingen verder te helpen in hun leerproces. Door goed te luisteren ontdekt de leerkracht waar de leerlingen staan in het leerproces en wat zij nodig hebben om de volgende stap te zetten. Een coachgesprek zorgt ook voor meer inzicht bij leerlingen. 

Tijdens dit gesprek, dat minimaal een keer in de drie weken plaatsvindt, maken wij vervolgstappen helder en concreet, zodat de leerling er in een komende periode mee aan de slag kan. 

gymles.jpg

Gym na 1 januari 2022

Meester Peter heeft dit jaar in maart zijn arm gebroken. Na een periode van herstel is hij weer volledig aan de slag gegaan. Echter is de arts niet helemaal tevreden over het herstel, waardoor meester Peter inmiddels afgelopen dinsag is geopereerd aan zijn arm. De operatie is goed verlopen en wij wensen meester Peter veel beterschap toe. 

Het is nog onduidelijk wanneer meester Peter weer aan de slag kan. Het herstel zal een aantal weken duren. Wij houden u op de hoogte wanneer de gymlessen weer hervat worden. Zolang meester Peter nog niet hersteld is, zullen er dus geen gymlessen worden gegeven.
Zodra hij weer volledig hersteld is, zullen wij de gymtijden op de woensdag veranderen. Dit is wenselijk, omdat we die tijd effectief willen inzetten voor coachgesprekken.

Het zal er dan als volgt uit gaan zien:
Groep 5-6 zal op woensdag beginnen met gym. Wij verwachten de leerlingen die op woensdag om 8.30 uur starten, om 8.20 uur bij de gymzaal aan de Sweelincklaan.
De leerlingen die op woensdag om 8.00 uur starten worden gebracht door de leerkracht. 

Groep 7-8 zal op de woensdag starten op school. Zij gymmen op een later moment die dag. Op maandag start groep 7-8 wel met gymmen aan de Sweelincklaan. 

 

Afscheid juf Cynthia

Cynthia afscheid.jpg

Door alle hectiek zouden we bijna vergeten dat juf Cynthia deze week haar laatste week op onze school heeft gewerkt. Vanaf 1 januari 2022 zal zij zich volledig gaan richten op haar eigen bedrijfje als gastouderopvang.

Vorige week vrijdag hebben wij gelukkig met alle leerlingen van de school nog afscheid kunnen nemen op het plein. De kinderen van groep 1-2 hebben een mooi kerst-afscheidsconcert georganiseerd. 

Cynthia, bedankt voor je inzet en enthousiasme. We zullen je ernom gaan missen als juf en collega. Heel veel succes in de toekomst!

Agenda

dinsdag 4 januari: informatie via Parro over wel/niet opening scholen vanaf 10 januari '22

Het team van de Kennedy

wenst u:

Fijne feestdagen.jpg

Nieuws uit de omgeving

Helpt u mee de buurt veilig houden?

De jaarwisseling staat weer bijna voor de deur. Om ervoor te zorgen dat de periode rond de jaar wisseling veilig en ordelijk verloopt wordt er door de gemeente, politie, brandweer, Openbaar Ministerie en vele andere partners hard gewerkt om dat mogelijk te maken.

Dit jaar mag wederom in het hele land geen vuurwerk worden verkocht of afgestoken om de druk op de hulpdiensten en ziekenhuizen niet nog groter te laten worden dan deze door het coronavirus nu al is.

De politie en gemeente zetten in op de handhaving van het vuurwerkverbod. Echter kunnen zij dit niet alleen. Er wordt nadrukkelijk ook aan de inwoners van Westland gevraagd elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag over overtreding van het vuurwerkverbod. Met elkaar kunnen we zorgen voor een veilig en ordelijk verloop van de jaarwisseling. 

Ervaart u in de periode voor de jaarwisseling overlast van vuurwerk? Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te melden bij het Meldpunt Leefomgeving van de gemeente Westland. Op deze manier wordt extra inzichtelijk gemaakt op welke locaties sprake is van vuurwerkoverlast. Bij meerdere meldingen kunnen extra surveillances uitgevoerd worden. Bij dreigende situaties kunt u uiteraard bellen met 112.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat de jaarwisseling een gezellig feest wordt, zonder schade aan gebouwen en terreinen. We rekenen op uw medewerking. 

vuurwerk.jpg

Sportief nieuws uit de omgeving

1.jpeg
2.jpeg

 
Zon, Zomer, Feest
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden