bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 18-09-2020

Schoolfotograaf

blauw steigerhout achtergrond.jpg

Op donderdag 24 september ontvangen wij de schoolfotograaf bij ons op school. Op deze dag worden verschillende foto’s gemaakt: van het team, de groep, de kinderen individueel en broertjes/zusjes foto.


De achtergrond van de foto's zal een blauw-grijze steigerhout look zijn. Op de afbeelding hiernaast kunt u precies zien hoe dat eruit ziet.


Broer(s) en zus(sen) die niet op school zitten kunnen dit jaar vanwege de maatregelen rondom corona niet na schooltijd op de foto.
De fotograaf kan geen afstand garanderen als hij aanwijzingen moet geven en het verkeer in de schoolomgeving willen wij graag veilig houden voor iedereen. Om die reden maken we alleen broertjes/zusjes foto's van kinderen die bij ons op school zitten.

Klachten? Zo zit het...

Regelmatig krijgen wij een telefoontje dat een leerling niet naar school kan komen in verband met Covid19-klachten. Fijn om te merken dat alle ouders de adviezen en de richtlijnen van het RIVM serieus nemen. Tegelijkertijd merken we in een aantal gevallen dat er soms nog wat vragen zijn. Hieronder geven we nogmaals de richtlijnen en de adviezen aan als uw kind klachten heeft. 


Leerlingen groep 1-2

Voor leerlingen in groep 1 of 2 van de basisschool geldt dat zij bij een neusverkoudheid gewoon naar school mogen, behalve:
• als de leerling ook koorts of andere COVID-19-klachten heeft;
• als de leerling contact heeft met een patiënt met een bevestigde COVID-19;
• als een huisgenoot van de leerling koorts (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.

Voor leerlingen vanaf groep 3 


Voor deze leerlingen geldt dat zij thuisblijven:
• bij verkoudheidsklachten of andere klachten die passen bij
COVID-19 (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte
hoest, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk of
smaak).
• als de leerling contact heeft met een patiënt met een bevestigde COVID-19;
• als een huisgenoot van de leerling koorts (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.

HOE LANG MOET EEN KIND THUISBLIJVEN?
Als het kind of een huisgenoot minimaal 24 uur geen benauwdheid, hoesten of koorts meer heeft gehad, mag de leerling weer naar school. 

ledenoudervereninggezocht.jpg

De oudervereniging zoekt enthousiaste ouders!

De oudervereniging is een club van enthousiaste ouders, die samen met de leerkrachten van school een tal van superleuke activiteiten voor de kinderen mogelijk maakt. Denk aan onder andere: zomerfeest, sinterklaas, kerst, Pasen, voorleesontbijt en schoolreisje. Er wordt zo'n zeven keer per jaar vergaderd. 


De oudervereniging is op zoek naar ouders die het leuk vinden om deze activiteiten te helpen bedenken en organiseren. Wil je precies weten wat de ouderverenging inhoudt of wil je een keer een vergadering bijwonen, neem dan gerust contact op met Albertine Coobs (voorzitter) via albertinecoobs@hotmail.com.

De Kinderpostzegelactie 2020

Ook dit jaar doen we weer mee!


Voor kinderen, door kinderen. Elk jaar gaan zo’n 140.000 kinderen langs de deuren zodat andere kinderen een betere toekomst krijgen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt dit jaar voor de 72ste keer gehouden! De actie is van woensdag 23 september t/m woensdag 30 september. Dit jaar zetten de kinderen zich in voor de ruim 90.000 kinderen in ons land die geen veilige thuisbasis hebben. Geweldig dat groep 7 en 8 van onze school zich voor deze groep kwetsbare kinderen inzetten, ze hebben de hulp hard nodig!


De kinderen kunnen Kinderpostzegels verkopen, maar natuurlijk ook kaarten voor de feestdagen en andere leuke producten zoals anemonenbollen en blikjes met vrolijke Dummie de Mummie-pleisters. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een veilig thuis.


De actie is dit jaar in een aangepaste vorm. Groep 7 en 8 zullen op woensdag 23 september uitleg krijgen over de verschillende manieren om de producten te verkopen. Dit jaar kunnen de kinderen met een verkoopbox of digitaal langs de deuren gaan. Door de verschillende mogelijkheden kan iedereen mee doen.

 

Wij wensen de leerlingen van groep 7 en 8 veel plezier met de verkoop!

Taallessen voor ouders

Vorig schooljaar zijn we heel enthousiast gestart met het geven van Nederlandse taallessen in onze school. Vanwege Corona heeft dit een poosje helemaal stil gelegen, daarna is er een aantal keren via whatsapp, zo goed als mogelijk, doorgegaan met de lessen. Gelukkig starten vanaf dinsdag 22 september a.s. van 09.30 uur tot 10.30 uur de lessen weer binnen de school met inachtneming van de coronaregels.

Heeft u interesse in deze wekelijkse lessen, meld u aan en haal een inschrijvingsformulier bij Tamara en/of Thea.

 

 

Agenda

Zaterdag 19 september:

Open dag Dance Innovation (www.danceinnovation.nl)

Woensdag 23 september:

Start verkoop kinderpostzegels groep 7 en 8

 

Donderdag 24 september:

Schoolfotograaf

 

Maandag 28 september:

MR vergadering

 

Woensdag 30 september:

Start kinderboekenweek t/m 11 oktober

 

Donderdag 1 oktober:

Workshops voor alle groepen van Koperen Kees

 

Maandag 5 oktober:

Dag van de leraar!

 

Woensdag 7 oktober:

Boekenmarkt door De Readshop vanaf 12.00 uur

 

Vrijdag 9 oktober:

Voorleeswedstrijd voor de groepen 5 t/m 8

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u een fijn weekend.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 2 oktober 2020

Nieuws uit de omgeving

Workshop: Opvoeden met behulp van de Gordon-methode

workshop.png

GGZ Delfland cursussen voor kinderen

Via deze nieuwsbrief willen wij u de volgende trainingen en voorlichtingen voor in het Westland onder de aandacht brengen:

Woensdag 28 oktober start GGZ met de training Je bibbers de baas voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die last hebben van faalangst, bang zijn om fouten te maken, niet leuk gevonden te worden, om op mensen af te stappen, hun vinger op te steken of angst om wedstrijden te spelen in de sport. Kinderen leren positief denken, met hun angst om te gaan en angsten onder ogen te zien. De training is 8x en duurt 1.5 uur. De locatie wordt nog nader bepaald in het Westland. Dit is een extra training i.v.m. de vraag, vandaar de eis dat er voldoende kinderen moeten zijn en niet onze standaard trainingsgarantie. Ouders worden betrokken bij een ouderavond. Aanmelden kan tot 7 oktober!

 

Dinsdag 17 november start de training Je emoties de baas voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die niet altijd controle hebben over hun emoties. Het kind heeft misschien een kort lontje, is snel verdrietig of boos. Kinderen leren meer over gevoelens (voelen en benoemen), leren grenzen aangeven, werken met het stappenplan: ´uit de situatie stappen´, ´ ik laat me niet uitdagen´ en ze maken hun eigen afkoelplan. De training is 8x en duurt 1.5 uur. De locatie wordt nog nader bepaald in het Westland. Ouders worden betrokken via een online oudermodule.

In de bijlage vindt u de flyers met meer informatie, inschrijfformulieren kunt u vragen aan Tamara en/of Thea.

 

 

 

 

  klik hier voor de flyers

GGZ avonden in bibliotheek

klik hier voor meer informatie en de link

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden