bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 04-12-2020

Kerst komt er aan!

De beste Sint zwaait Nederland weer uit na 5 december, waardoor we al weer vooruitkijken naar de kerstperiode.

Door de afspraken op het gebied van corona, kan helaas het kerstdiner niet doorgaan. Daarom is de kerstwerkgroep op anderhalve meter bij elkaar gekomen en heeft het volgende plan bedacht.

Op donderdag 17 december gaan de kinderen van de John F. Kennedy in de middag op zoek naar echte kerst-vossen. Groep 8 zullen verschillende personages uit het kerstverhaal imiteren, waar de kinderen naar op zoek kunnen gaan. Indien de leerkrachten hulp nodig hebben van ouders, zal er een e-mail verstuurd worden. Deze gehele activiteit zal buiten plaatsvinden, dus neem je handschoenen en een muts mee op donderdag 17 december!

kerstfeest-met-kerstfiguren-in-het-bos.jpg

Werken met een portfolio

Maandag 9 november hadden wij in samenwerking met de onderwijsadviesdienst HCO een studiedag met het team. Doel van de studiedag was dat wij meer kennis en informatie op wilden halen over het portfolio en onderzoeken op welke manier wij voor zowel ouders, het kind en de leerkracht de juiste informatie kunnen geven over de ontwikkeling van het kind. 

Al enige tijd vinden wij dat ons huidige rapport niet meer zo goed past bij de manier waarop wij werken. Werken met een leerlingportfolio zou meer passend zijn bij onze schoolontwikkeling 'Leren zichtbaar maken', waar we kinderen steeds meer bewust laten worden en leren nadenken over eigenaarschap van het leerproces. 

Wat is precies een portfolio?
Een portfolio is een een uitgebreide map, waarin kinderen zelf hun ontwikkeling bijhouden, zowel op cognitief als op sociaal-emotioneel gebied. Naast de resultaten van toetsen, opdrachten en werkstukken bestaat het portfolio onder meer uit doelenbladen, waarop elke kind de doelen aangeeft waaraan hij of zij wil werken.
Ook een ik-rapport bijhouden, waarin kinderen zelf hun ontwikkeling van diverse vaardigheden aangeven of werk waar zij trots op zijn, zijn een toegevoegde waarde aan het portfolio.

Door kinderen te laten nadenken en benoemen waarom zij bepaalde werken wel of niet opnemen in hun portfolio leert het kind nadenken over zijn eigen leer- en ontwikkelproces. Zo ontwikkelen zij zicht op wat en hoe zij hebben geleerd. Deze kennis kunnen zij vervolgens gebruiken om vervolgstappen te zetten en volgende leerdoelen op te stellen.

Hoe nu verder?
Op dit moment zijn alle groepen gestart met een invulling van het portfolio. We hebben met elkaar tijdens de studiedag een doorgaande lijn ontwikkeld. Dat betekent dat er in het portfolio een duidelijke opbouw zit van groep 1 tot en met groep 8.

Het team is erg enthousiast over deze manier van werken. We starten dit jaar met een overgangsjaar van het traditionele rapport naar het portfolio. De komende periode zullen wij u kennis laten maken met deze nieuwe manier van werken. Dit zullen wij doen door u te informeren via de nieuwsbrief, de sociale mediakanelen en parro. Daarnaast streven wij er naar u in februari het eerste portfolio van uw kind mee te geven. Aangezien het portfolio nog niet volledig ontwikkeld zal zijn, zal u hierin ook een overgang van het rapport naar het portfolio aantreffen. 

Houd u onze informatie de komende periode goed in de gaten en heeft u vragen, kunt u gerust een e-mail sturen naar Tamara. 

Agenda

Donderdag 17 december:
Kerstvossenjacht, zorgt u dat uw kind warm aangekleed is?

Vrijdag 18 december:
School tot 12.00 uur

Maandag 21 december:
Kerstvakantie t/m 1 januari 2021

Maandag 4 januari 2021:
Weer naar school

Het team van de Kennedyschool

sinterklaasviering-2020-2.jpg

wenst u een heel fijn Sinterklaasweekend!

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 18 december 2020

Nieuws uit de omgeving

Mega Multisport komt naar het Westland toe!

'Kinderen met plezier beter leren bewegen'

Wij brengen de kinderen in aanraking met een breed scala aan sporten.

Kijken of het wat voor jou is? Kinderen tussen de 5 en 12 jaar, kunnen vanaf zondag 17 januari vrijblijvend meedoen aan een proefles in de Westlandhal.

9.45 tot 10.30 - 5 t/m 8 jaar
10.45 tot 11.30 - 9 t/m 12 jaar

Meld je snel aan voor een gratis proefles!
www.megatraining.nl

Wist je dat je bij Mega Training ook een heel tof kinderfeestje kunt vieren? Je kunt bijvoorbeeld lasergamen, apenkooien, Mario kart of Freerunning doen!

mike.jpg
 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden