bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 16-10-2020

Terugblik

Zeven weken geleden gingen de schooldeuren na een prachtige zomervakantie weer open. Het virus was er nog wel, maar met voldoende aandacht voor de maatregelen zouden we weer 'gewoon' onderwijs kunnen geven. Dat is gelukt in afgelopen periode. Alle kinderen hebben bij ons zeven weken lang gewoon onderwijs kunnen volgen. 

Niet alle activiteiten hebben wij kunnen laten doorgaan. De open les en de informatie avond vonden wij een te groot risico. Maar de ouder-kind gesprekken hebben wij gelukkig goed kunnen voeren. En vergeet ook niet de opening van de kinderboekenweek en de boekenmarkt. Activiteiten waarbij we vooraf goed bekeken hebben of het verantwoord zou zijn. U verdient als ouder een groot compliment! Tijdens de opening van de kinderboekenweek netjes anderhalve meter uit elkaar en ook tijdens de boekenmarkt werden de regels goed opgevolgd. Dat geeft ons vertrouwen!

De afgelopen zeven weken hebben we een paar dagen moeten vervangen vanwege leerkrachten die afwezig waren. Gelukkig is dit steeds een korte periode geweest en hebben wij dit onderling met collega's goed kunnen opvangen. Uiteraard hopen we dat in de weken na de herfstvakantie ook te kunnen doen. Ik wens u via deze weg een hele fijne vakantie toe en blijf gezond! Tot maandag 26 oktober.

Groet, Tamara van Wingerden

herfstrand2.jpg

Enquête oudertevredenheid

enquete.jpg

Eens in de twee jaar vragen wij om uw mening. Op 8 oktober heeft u een vragenlijst ontvangen over ons onderwijs en alles daar omheen.


U speelt een belangrijke rol met het invullen van de enquête. Aan de hand van de resultaten, brengen wij uw mening in kaart en bekijken wij waar wij ons onderwijs nog meer kunnen verbeteren. Wij hopen van harte dat u een momentje vindt om de enquête in te vullen.

EHC.jpg

Aanmelden voor de Eerste Heilige Communie

De werkgroep Eerste Heilige Communie is weer gestart met de voorbereidingen. De datum van de communie is 30 mei 2021 om 9.00 uur. U kunt uw zoon/dochter aanmelden via de website van de federatie: aanmelden eerste heilige communie 

Wil u in het aanmeldformulier aangeven dat u uit 's- Gravenzande komt. De aanmelding moet voor 1 december 2020 binnen zijn i.v.m.het bestellen van de projecten.

Opladers gezocht

In de periode dat de school gesloten was, kregen kinderen een chromebook mee naar huis, zodat zij vanuit huis konden werken. Hierbij werden ook opladers meegegeven. Nu zijn wél de chromebooks teruggekomen naar school, maar niet alle opladers. Wilt u thuis kijken of er nog een onbekende oplader ergens is blijven liggen en zo ja, deze aan uw kind meegeven naar school. Wij vinden het erg fijn wanneer alle opladers weer terug op school zijn.

Schoolcontactpersoon vanuit het Sociaal Kernteam

Judith.jpg

Als ouder(s)/ verzorger(s) wilt u natuurlijk het beste voor uw kind(eren). U vindt het belangrijk dat hij/zij lekker in z’n vel zit en zich goed kan ontwikkelen. Voor de één is dat makkelijker dan voor de ander. Ieder kind is uniek en soms kan ook het ouderschap een uitdaging zijn. Dat begrijpen we bij het Sociaal Kernteam (SKT).

Samen met de school vinden wij het belangrijk dat uw kind plezier beleeft, durft te ontdekken en zichzelf kan zijn. Het SKT biedt ondersteuning aan zowel u als ouder(s) als aan de school, bij vragen over opvoeden, opgroeien en ontwikkeling van uw kind. Ook op de JF Kennedyschool is een schoolcontactpersoon betrokken, die kan meedenken als uw kind op school en/of thuis wellicht extra ondersteuning nodig heeft. Indien de school denkt dat het SKT u of uw kind kan helpen, bespreken zij dit met u. De schoolcontactpersoon sluit ook aan bij het overleg op school (schoolondersteuningsteam).

Als u vragen heeft of u wilt weten wat het SKT voor u kan betekenen, kunt u dit aangeven bij de intern-begeleider. Voor meer informatie over het SKT of een aanmelding kunt u terecht op: www.sktwestland.nl. Ook kunt u bellen naar 14 0174, als u vraagt naar het SKT wordt u doorverbonden.

Wanneer u een aanmelding doet bij het SKT krijgt u één vast aanspreekpunt: de zorgregisseur. Hij/zij bekijkt samen met u, uw kind en anderen mensen die belangrijk zijn zoals de juf/meester wat er nodig is. Dit wordt verwerkt in een plan. Als het nodig is, verleent de zorgregisseur
(kortdurend) zelf hulp of schakelt specialistische ondersteuning in.

Op de foto: Judith Groenewegen van het SKT.

Agenda

Maandag 19 oktober:
Herfstvakantie t/m 23 oktober


Maandag 9 november:

Studiedag; alle leerlingen zijn vrij

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u een hele fijne herfstvakantie!

paddestoel.jpg

Nieuws uit omgeving 's Gravenzande

Dance Challenge

Flyer Dance Challenge.png
 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden