bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 05-07-2019

Groepsbezetting

Met veel genoegen delen wij de groepsindeling van komend schooljaar met u (zie bijlage). We blijven dit jaar met vijf groepen werken. Een aantal leerkrachten zal verschuiven van groep en we mogen ook twee nieuwe leerkrachten verwelkomen in ons team. 

 

Op donderdagmiddag 18 juli kunnen de kinderen kennismaken met hun nieuwe juf(fen). Wij zien als team het komend schooljaar vol enthousiasme tegemoet. Wij hopen dat alle kinderen en ouders er net zo veel zin in hebben.

 

  Klik hier voor de bijlage

Zomerfeest

IMG-20190628-WA0006.jpg

Vorige week vrijdag hebben wij een fantastisch zomerfeest gehouden. De kinderen hebben de hele dag spelletjes mogen spelen. De groepjes bestonden uit leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. 's Middag werden het zelfs spelletjes met water. De zon scheen flink en het was een mooie dag om lekker buiten te zijn.

 

Na de lunch hebben we met de kinderen het schoolplein officeel heropend. Met Schoolplein14 is ons schoolplein aantrekkelijk gemaakt. In samenwerking met de school en de leerlingen van de leerlingenraad zijn er lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aangebracht. Aangezien de leerlingenraad het afgelopen jaar veel tijd heeft besteed aan dit project, mochten zij symbolisch de lintjes doorknippen. 

 

Dit had geen geslaagde dag kunnen zijn zonder hulp van ouders. Voor schooltijd waren er al ouders actief met het opzetten van een tent, het klaarzetten van spelletjes en zorgen dat er voldoende drinken en gezonde snacks klaarstonden voor de dag. Tijdens de dag hebben we veel hulp gehad van ouders die de spelletjes hebben begeleid.

 

Hartelijk dank voor jullie hulp!

 

Met elkaar hebben wij er een hele gezellige dag van gemaakt. Ons allereerste zomerfeest was een succes! 

MR nieuws

Tijdens de laatste vergadering hebben we het nieuwe MR-lid Richard Bremmer mogen verwelkomen en afscheid genomen van ouder Sharon en leerkracht Anja.

Sharon en Anja zijn beiden bedankt voor hun inzet en hebben een mooie bos bloemen ontvangen.

Met het vertrek van Anja moet er ook een nieuwe voorzitter benoemd worden, deze rol neemt Peter Bremmer op zich.

 

In het overleg is onder andere gesproken over de formatie voor 2019 – 2020. Ten tijde van de vergadering was de formatie nog niet helemaal rond, de directeur zal hier over communiceren richting de ouders wanneer deze wel rond is.

Ook is het leerlingenaantal ter sprake gekomen en met name de instroom in de kleuterklas is enorm positief.

 

Verder is de schoolgids, die is opgesteld door de directeur, doorgenomen. Het is een helder document met veel informatie. Op aangeven van de MR zal informatie over de BHV worden toegevoegd.

Een vraag vanuit de MR over beleid qua inentingen zal in de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad voor de WSKO-scholen) worden meegenomen, omdat onze school het algemene beleid binnen de scholengemeenschap op dit vlak zal volgen.

 

Mocht u vragen hebben aan de MR, dan kunt u ons altijd via de e-mail bereiken op: mr@kennedy.wsko.nl

Voorstellen nieuw MR-lid

Mijn naam is Richard Bremmer, vader van Noa Bremmer uit groep 1/2.

Sinds woensdag 19 juni heb ik zitting genomen in de Medezeggenschapsraad (MR) van school.

In het dagelijks leven ben ik vertegenwoordiger/adviseur bij BVB Substrates. Ik verkoop potgrond aan kwekers in Nederland en België en ondersteun ze met advies over de teelt en bemesting.

Voor mijn werk ben ik overdag veel onderweg en daarom niet in de gelegenheid om overdag voor school iets te betekenen.
Daarom is de MR voor mij een goede mogelijkheid om een bijdrage te kunnen leveren.

 

Ik hecht er belang aan om mee te denken in de ontwikkeling van de school en een positieve bijdrage te leveren aan de plannen die van binnen en buiten worden aangedragen.

Ik wil samen met de andere MR leden de stem van de ouders en leerkrachten laten horen om de omstandigheden voor goed onderwijs voor onze kinderen te behouden en verbeteren.

In mijn vrije tijd doe ik aan fotografie en kook ik met mijn vrouw Renate graag Italiaans eten (om het daarna tijdens het lekker lange tafelen op te eten!).

 

Leesluikjes: zomerse adventskalender

leesluikje.jpg

Uitgeverij Zwijsen heeft voor de zomer een soort zomerse adventskalender. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen in groep 1 t/m 4 iedere dag gratis een luikje openen met daarin een leuke, verrassende activiteit die te maken heeft met lezen. Bijvoorbeeld een spelletje, een werkblad, of een leesfragment. Aanmelden doe je eenvoudig op zomerse-adventskalender-leesluikjes-schrijf-je-in

Agenda

Woensdag 10 juli:

Boekenbeurs

 

Donderdag 11 juli:

Projectavond 'De wereld' van 18.00 uur tot 19.00 uur

 

Vrijdag 12 juli:

Musical voor opa's en oma's van leerlingen uit groep 8

 

Dinsdag 16 juli:

Afscheidavond groep 8

 

Donderdag 18 juli:

Ruilmoment: alle leerlingen maken kennis met de nieuwe leerkracht

 

Vrijdag 19 juli:

Om 12.00 start de zomervakantie!

Nieuws uit omgeving 's Gravenzande

Dikkebanden race.jpg

Dikkebanden race2.jpg

Typecursus TypeWorld

Op donderdag 26 september 2019 start er bij VU Westland in gebouw Maesemunde te ’s-Gravenzande weer een cursus typen voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 (vanaf 9 – 10 jaar).

De cursus bestaat uit 15 lessen en wordt wekelijks gehouden op maandagmiddag van 15.30 – 16.30 uur. De kosten bedragen 123 Euro.

De lesdata zijn 26 september; 3, 10, 17 en 31 oktober; 7, 14, 21 en 28 november; dinsdag 3 december, 12 en 19 december 2019; 9, 16 en 23 januari 2020.
Naast de wekelijkse les moeten de kinderen 3 x een half uur of 6 x een kwartier per week thuis oefenen.

 

TypeWorld is een interactieve en uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 9 – 10 jaar. Ze leren er op een zelfstandige manier blind typen met tien vingers. TypeWorld is opgezet in game-vorm. Het is een wereld met eilanden waarop dorpen met oefeningen staan. Voor elke afgeronde oefening ontvangen zij een beloning in de vorm van gadgets. Ze verzamelen deze gadgets op hun eigen eiland, waardoor dit steeds voller en mooier wordt.

 

TypeWorld is ontwikkeld samen met ervaren typedocenten. Bij deze typemethode oefenen ze met typen op nauwkeurigheid, ritme en snelheid. Goede typevaardigheid is tegenwoordig net zo belangrijk als goed kunnen schrijven. Verschillende onderzoeken tonen aan dat goed kunnen typen zorgt voor betere prestaties, zoals tijdswinst en focus op de inhoud. Met name is deze cursus ook heel geschikt voor kinderen met dyslexie.

 

De voordelen op een rij:
- blind leren typen met tien vingers;
- spelenderwijs leren typen in 15 weken;
- veel aandacht voor houding en vingerposities;
- 100 – 145 aanslagen per minuut;
- voortgang en resultaten inzichtelijk voor begeleider;
- mogelijkheid om niveaus in te stellen;
- overal oefenen via internet;
- certificaat met eindresultaat.

Aanmelding is mogelijk via de website van VU Westland: www.vuwestland.nl
Nadere informatie over de cursus kan verkregen worden bij Lydia Baas, tel.nr. 06-42498377 of per mail: lydiabaas1@gmail.com

 

Met vriendelijke groet, Lydia Baas, docente typen

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u een fijn weekend.

De volgende én laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, verschijnt op vrijdag 19 juli 2019

 
Zon, Zomer, Feest
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden