bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 03-09-2021

Mag ik even voorstellen......

Wahid.jpg

Vanaf dit schooljaar start Wahid bij ons op school. Wahid is concierge en zal iedere maandagochtend allerlei klusjes opknappen. 

Wahid is 48 jaar en komt uit Afganisthan. Hij woont met zijn gezin al 20 jaar in Nederland. Wahid is in 2014 gaan werken als concierge op de Joannesschool in Naaldwijk. In 2018 is hij ook op de Bernadetteschool aan het werk en sinds dit jaar zal hij ook aan de slag gaan op de Aventurijn in Maasdijk en op de Kennedy.

Wij vinden het fijn om hem te mogen verwerlkomen en wensen Wahid veel plezier en succes bij ons op school!

Stephanie.jpg

Hoi, ik ben juf Stephanie, 39 jaar en woon met mijn man Toine in Maassluis. Samen hebben wij twee zoons; Bem van 7 jaar, hij houdt van zwemmen, legoën, hockeyen en "De waanzinnige boomhut" en Mik van 3 jaar, hij houdt van stokken zoeken, steppen, knutselen en Woezel en Pip. Zelf houd ik naast leuke dingen doen met ons gezin, van crossfit (sporten) en yoga.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest op een marketingbureau. Hier ben ik erachter gekomen dat ik het heel leuk vind anderen dingen te leren. Het lijkt me dan ook ontzettend mooi om juf te worden. Daarom start ik vanaf september aan de Pabo bij de Thomas More. En mag ik op de John F Kennedyschool in groep 5/6 meewerken en van jullie leren wat een goede juf allemaal doet. Daar heb ik heel veel zin in!

Informatiemiddag

Op maandag 20 september organiseren wij een informatiemiddag. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur mag u samen met uw kind naar school komen. Er is ruimte voor één ouder en wij vragen u voldoende afstand te houden van elkaar.
Tijdens deze middag krijgt u informatie over de groep en het leerjaar. Voor alle groepen is er in het aangegeven tijdvak ruimte om rond te lopen in het lokaal. Uw kind zal u tijdens de informatiemiddag al veel zelf kunnen vertellen. Voor vragen kunt u terecht bij de leerkacht. 

U krijgt tijdens de inloop meer informatie over de materialen die gebruikt worden, de werkwijze in de groep en de praktische zaken, zoals huiswerk, gymtijden, benodigdheden enz. Persoonlijke zaken kunt u bespreken tijdens het startgesprek.

De tijdvakken zijn ingedeeld aan de hand van de eerste letter van de achternaam van uw kind.

Groep 1-2 17.00 uur tot 17.30 uur: Achternaam begint met A t/m K
Groep 1-2 17.30 uur tot 18.00 uur: Achternaam begint met L t/m Z

Groep 3-4 17.00 uur tot 17.30 uur: Achternaam begint met A t/m H
Groep 3-4 17.30 uur tot 18.00 uur: Achternaam begint met I t/m Z

Groep 5-6 17.00 uur tot 17.30 uur: Achternaam begint met A t/m M
Groep 5-6 17.30 uur tot 18.00 uur: Achternaam begint met N t/m Z

Groep 7-8 17.00 uur tot 17.30 uur: Achternaam begint met A t/m H
Groep 7-8 17.30 uur tot 18.00 uur: Achternaam begint met I t/m Z

Voor groep 7 en 8 organiseren wij een gezamenlijk moment. Wij stellen het op prijs als u op tijd aanwezig kan zijn. 

oproep.jpg

Groepsouder gezocht

Elke groep heeft een groepsouder. De groepsouder regelt in samenwerking met andere ouders veel praktische zaken voor de groep, waarvan hij/zij groepsouder is.

Die taken betreffen voornamelijk ondersteuning van de leerkracht bij organisatorische zaken, zoals het regelen van begeleiding en vervoer bij excursies, het regelen van een attentie voor een langdurig zieke leerling, het organiseren van feestelijke activiteiten van de groep e.d.

Heeft u interesse om groepsouder te worden, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht. 

Controleert u mee?

luis.jpg

In gewone tijden komen na iedere vakantie de zgn. luizenpluizers in actie om alle kinderen in alle groepen te controleren op hoofdluis. Omdat wij nog terughoudend zijn met ouders in het gebouw, vragen wij u uw kind te controleren in deze periode op hoofdluis.

Hoofdluizen zijn niet schadelijk, maar vooral vervelend. Ze kunnen voor veel jeuk zorgen. Om te voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt, is het belangrijk om regelmatig het haar te controleren. Deze kriebelbeestjes zijn dol op schone hoofden en bevinden zich vooral op warme plekjes. 

Als kinderen hoofdluis hebben, is het belangrijk dat gezinsleden, klasgenootjes of vriendjes met hoofdluis tegelijkertijd worden behandeld. Zo kunnen ze elkaar niet steeds opnieuw besmetten.

Een hoofdluis is een klein, grijsblauw beestje. Zo groot als een sesamzaadje. Als de hoofdluis bloed opzuigt verandert hij van kleur. Dan wordt hij roodbruin. Neten (de eitjes van de hoofdluis) zien eruit als witte, grijze, of zwarte stipjes. Ze zitten op het haar, dicht bij de haarwortel.

Heeft u bij uw kind luizen ontdekt, wilt u het dan laten weten aan de school. Wij zorgen er voor dat andere ouders op de hoogte worden gebracht, zodat de luizen zich niet verder kunnen verspreiden. 

 

parro.png

U krijg op de volgende manier informatie van ons

Via verschillende kanalen krijgt u van ons informatie over uw kind en over activiteiten in en rondom de school. Wij vinden het belangrijk om duidelijk te zijn in de communicatie. Hieronder kunt u meer lezen over hoe wij u als ouder voorzien van informatie.

Via de Parro app ontvangt u berichten vanuit de groep. U wordt door de leerkracht op de hoogte gehouden van gebeurtenissen in en rondom de groep, van zowel leuke als belangrijke schoolzaken. Ook zullen hierop foto’s van bijvoorbeeld groepsactiviteiten worden gedeeld. 

Onze nieuwsflits verschijnt eens in de twee weken per link op de Parro app. In de nieuwsflits staan allerlei mededelingen omtrent actuele activiteiten, vervanging, ziektegevallen, speciale projecten, laatste (nieuws)berichten, enzovoort. 

Voor het volgen van de voortgang van uw kind(eren) gebruiken we het ouderportaal van Parnassys. Hiervoor heeft u inloggegevens nodig. Deze kunt u opvragen bij Thea (t.veenman@wsko.eu), onze administratief medewerker. In het ouderportaal vindt u ook de jaarkalender met daarin alle schoolactiviteiten.

Agenda

fotograaf.png

Maandag 6 september:
Deze week en volgende week zijn er startgesprekken. Heeft u zich al ingeschreven?

Donderdag 16 september:
WSKO studiedag; alle leerlingen zijn vrij

Maandag 20 september:
Informatiemiddag van 17u tot 18u

Donderdag 23 september:
Schoolfotgraaf

Vrijdag 24 september:
Schoolreisje

Nieuws uit de omgeving

Taalhuis voorkant.jpg.rendition.384.614.jpeg

Taalcafé

Het taalcafé is voor iedereen die beter Nederlands wil spreken.

In groepjes praat je met hulp van een taalvrijwilliger over een onderwerp. Iedereen praat mee, ook als je nog maar een beetje Nederlands spreekt.

Hier ontmoet je ook andere mensen die ook Nederlands leren.

U kunt iedere donderdagochtend terecht van 10.00 uur tot 11.30 uur in de Bibliotheek in ons dorp 's Gravenzande.

Loopt u gerust eens binnen!

Het team van de Kennedyschool

wenst u een heel fijn weekend.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 17 september

 
Zon, Zomer, Feest
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden