bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 23-11-2018
leerlingenraad 2018-2019.jpg

Mag ik u even voorstellen...

Ik wil u graag even voorstellen aan de leerlingenraad! In deze raad zitten kinderen die gekozen zijn door hun eigen klas. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de kinderen van onze school belangrijk vinden. Dat betekent dat zij een belangrijke rol hebben om erachter te komen wat er leeft op school en wat iedereen graag ziet gebeuren. Deze zaken worden besproken in vergaderingen van de leerlingenraad.  

 

De raad is inmiddels twee keer bij elkaar gekomen dit schooljaar en op dit moment staat het onderwerp 'de speelplaats' centraal tijdens de vergaderingen. Hierover volgt binnenkort meer informatie. 

 

Luuk, Isabel, Noa, Dide, River, Maaike, Femke en Kaci veel susses dit schooljaar in de leerlingenraad!

Studiedag "Leren Zichtbaar Maken"

Op maandag 26 november heeft het team een trainingsdag over 'Leren zichtbaar maken'. Wat gaan we deze dag nu eigenlijk doen?

 

De leerkrachten gaan aan de slag. Dat deden ze natuurlijk al, maar zij zullen in het kader van deze studiedag meer informatie krijgen over de impact die de leerkracht heeft voor een groep. Dat doen zij door een onderzoek uit te voeren de komende periode. De leerkrachten gaan gegevens verzamelen in de groep om een antwoord te kunnen vinden op 'Is leren zichtbaar in mijn groep?' 'Is er sprake van leerwinst?' En 'Boeken de leerlingen vooruitgang en hoe weet ik dat?' Op deze vragen zullen de leerkrachten de komende periode bewijs verzamelen. Vervolgens zullen zij dit tijdens een studiedag in maart presenteren aan elkaar en vertellen welke impact de leerkracht zelf heeft op het leren van leerlingen. 

potloden.jpg

Dia proeftoets groep 8

Op woensdag 28 november wordt de proeftoets van Dia afgenomen in groep 8. Deze sluit goed aan op de Dia-eindtoets, die in april afgenomen wordt. De proeftoets is een prettige manier voor leerlingen om kennis te maken met de setting van de Dia-eindtoets. Voor leerkrachten is het een goede kennismaking met de manier van rapporteren en het is makkelijk en veilig digitaal af te nemen.

Sinterklaas

Op vrijdag 30 november mogen alle kinderen hun schoen zetten op school. Als we vrijdagmiddag heel hard zingen hebben de Pieten een heel weekend de tijd om alle schoenen te vullen. Vol verwachting klopt ons hart......

 

Op woensdag 5 december vieren we het Sinterklaasfeest op school. U bent van harte welkom op het schoolplein om half negen om de Sint en zijn Pieten te ontvangen Wanneer de schooldeur open is gaan de kinderen met de leerkracht eerst naar binnen. Daarna kunt u plaats nemen in de hal en achter de kinderen aansluiten. De Sint wordt verwelkomd en daarna gaan de kinderen naar de klassen om daar het feest verder te vieren. U kunt uw kind op de gewone tijd weer ophalen.

sintpepernoot.jpg

Inloopmiddagen en open lessen

De inloopmiddagen en open lessen waren nog niet eerder vermeld in de kalender. Inmiddels kunt u deze momenten vinden in het ouderportaal van ParnasSys en op de site. Hieronder vindt u ook de data van de inloopmiddagen en de open lessen voor het gehele schooljaar.

 

Inloopmiddagen:

-woensdag 12 december 2018 van 11.45 uur tot 12.15 uur

-woensdag 10 april 2019 van 11.45 uur tot 12.15 uur

 

Tijdens de inloopmiddag mag u het werk van uw kinderen bekijken. Uw kind laat zien waar hij de afgelopen periode aan gewerkt heeft en wat het de komende tijd wil gaan leren. 

 

Open lessen:

-vrijdag 8 maart 2019 van 8.30 uur tot 9.00 uur

-woensdag 19 juni 2019 van 8.30 uur tot 9.00 uur

 

Tijdens de open lessen kunt u eens ervaren hoe een les eruit ziet voor uw kind. De leerkracht geeft tijdens dit moment een instructie of een opdracht. En uiteraard mag u tijdens dit moment meedenken met uw kind.

 

kerstboom.jpeg

Het is wat vroeg.....maar kerst komt er aan!

Vanaf 10 december intekenlijsten voor het kerstdiner, bij de onderbouw zal dit gebeuren in fysieke vorm, bij de bovenbouw wordt er een online intekenlijst verzonden.

20 december is er vanaf 8.30 tot 9.30 de kerstmusical in de kerk. De kinderen moeten hier naar toe gebracht worden en daarna lopen we met de hele school terug.

Ook is er op 20 december in de avond de mogelijkheid voor ouders om tijdens het kerstdiner een soepje te eten op school.

Kidz for kidz

Wij als stichting Kidz for Kidz, organiseren op 26 januari 2019 voor de vierde keer een avontuurlijke Survival. Wederom is de Survival op het terrein van de Wollebrand in Honselersdijk. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar mogen deelnemen.

Inschrijven kan zowel individueel als met de hele klas en de kosten bedragen € 8,50 per deelnemer (tot aan de kerstvakantie, hierna € 10,00). Dit bedrag wordt volledig besteedt aan het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Tevens kunnen de deelnemers extra sponsorgeld ophalen, hiervoor ontvangen zij een lot en maken kans op leuke prijzen. Voor meer informatie klik hier voor de flyer. Download

Agenda

Maandag 26 november:

Studiedag Leren zichtbaar maken: alle leerlingen zijn vrij

 

Woensdag 28 november:

Dia proeftoets groep 8

 

Vrijdag 30 november:

Schoentje zetten

 

Woensdag 5 december:

Sinterklaas op school

 

Vrijdag 7 december:

Speelgoedmiddag groep 1 t/m 4

 

Vrijdag 14 december:

Margedag: groep 1 t/m 4 vrij

 
Kikker is een held!
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden