bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 18-06-2021

Opbrengst van Jumbo 's-Gravenzande

jumbo-s-gravenzande-oktober-2020.jpg

In de maanden april en mei heeft Jumbo in 's-Gravenzande onze actie voor het groen-blauwe schoolplein ondersteund. Wij mochten reclame maken voor het nieuwe schoolplein bij de emballage automaat. Klanten van Jumbo hebben hun flessenbonnetje in de brievenbus kunnen stoppen, waarmee zij een donatie deden voor ons nieuwe schoolplein.

De actie is een groot succes geworden. Vele klanten hebben een donatie gedaan en wij hebben maar liefst een bedrag mogen ontvangen van €170,95

Wij willen Jumbo 's-Gravenzande hartelijk bedanken dat zij deze actie mogelijk gemaakt hebben en tevens bedanken wij alle klanten die onze actie een warm hart toegedragen hebben.

boeken1.jpg

Boekenmarkt

Op vrijdag 9 juli houden we op school weer een zomer-boekenmarkt.
Alle kinderen krijgen de mogelijkheid om tweedehands boeken te kopen.
De boeken zijn te koop voor €0,50 of €1,00.

Met deze boekenmarkt willen we als school, het lezen tijdens de zomervakantie stimuleren. Het blijkt elk jaar weer dat wanneer kinderen in deze 6 weken helemaal niet lezen, het leesniveau achteruit gaat. Dat zou toch jammer zijn. Ook kunnen wij als school van de opbrengst nieuwe boeken kopen voor in de schoolbibliotheek.

Heeft u thuis nog uitgelezen kinderboeken liggen, die niet meer gelezen worden? Deze boeken kunt u van 28 juni-8 juli inleveren bij de leerkracht? Dan kunnen wij ze op 9 juli verkopen. Dat levert vast veel leesplezier op!

Wat zou het leuk zijn wanneer we een gevarieerd aanbod van kinderboeken hebben! 

Denkt u er ook aan, om op 9 juli wat kleingeld mee te geven, zodat uw kind leuke boeken kan kopen?

Studiedag 25 juni

Op vrijdag 25 juni staat er een studiedag gepland. Dat betekent dat alle kinderen vrij zijn en de leerkrachten een dag hebben om te werken aan professionalisering. Op deze dag staan er twee onderwerpen centraal.

Het eerste deel van de dag zal gaan over meer uitdaging in de klas. Wij zien dat veel kinderen best wat moeilijker werk aankunnen in de klas. Leren vindt niet voor niets plaats als een leerling werk doet dat net een beetje moeilijker is dan wat hij al kan, maar niet zo moeilijk dat het onmogelijk is. 

Kinderen die uitdagend werk krijgen, leren strategieën voor het omgaan met problemen of opdrachten waar hij of zij niet zelf uitkomt. 
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen executieve functies (vaardigheden) trainen. Plannen, organiseren en doorzetten (flexibiliteit) zijn onder andere vaardigheden die wij belangrijk vinden om mee te geven aan ieder kind voor de rest van zijn leven. 

Reden genoeg om voor uitdagend onderwijs te verzorgen. Samen met Mirjam Veldhuis van Cleverbee zullen wij kritisch naar ons onderwijs kijken en bekijken waar wij onze leerlingen nog meer kunnen verrijken. 

Het tweede deel van de dag zal gaan over onze leeropbrengsten. Groep 8 heeft inmiddels de Dia Eindtoets gedaan en de andere klassen zijn ook druk bezig met de Dia toeten van het leerlingvolgsysteem.
Wij bekijken met elkaar de resultaten en stellen ons onderwijs bij waar nodig. Voor iedere groep maken we een overzicht voor het volgende schooljaar waar we aan willen gaan werken. 

Op een later tijdstip zullen deze overzichten besproken worden met de leerkracht van volgend schooljaar. 

Formatie nog niet bekend

Vacature.jpg

U bent vast heel erg benieuwd welke leerkrachten voor de groep staan in het volgende schooljaar. Helaas hebben wij het nog niet helemaal rond en is het overzicht nog niet volledig. Uiterlijk vrijdag 2 juli krijgt u van ons bericht over de formatie. Wij vragen u nog heel even geduld te hebben. 

Wellicht heeft u opgemerkt dat wij een vacature hebben voor de bovenbouw. Mocht u iemand kennen die op zoek is naar een leuke, gezellige en kleinschalige school, laat het gerust weten!

https://www.wsko.nl/nl/vacature-kennedy-bovenbouw

Ouder-kindgesprekken facultatief

vragen.jpg

Vanaf 28 juni tot en met 2 juli is er op facultatieve basis mogelijkheid tot het inplannen van een ouder-kindgesprek. Dit kan zijn omdat u zelf als ouder de behoefte heeft om in gesprek te gaan. Maar ook wanneer er vanuit school reden is om in gesprek te gaan Deze gesprekken worden in onderling overleg tussen leerkracht en ouders ingepland.

Heeft u naar aanleiding van opvallende resultaten of zorg vragen aan de leerkracht? U kan haar een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen voor een afspraak. 

Agenda

Vrijdag 25 juni:
Studiedag: alle leerlingen zijn vrij

Maandag 28 juni:
Portfolio mee

Ouder-kind gesprekken facultatief van maandag 28 juni t/m 2 juli

Het team van de Kennedyschool

wenst u een heel fijn weekend.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 2 juli

Nieuws uit de omgeving

handbal.png

Westlandia Handbal

WPK/Westlandia Alternatief  Schoolhandbaltoernooi 2021 
 
Vanwege de huidige Coronamaatregelen hebben wij besloten om het WPK/Westlandia  Schoolhandbaltoernooi op een andere manier te organiseren als dat jullie gewend zijn. Wij hebben met de organisatie een andere opzet bedacht, om zo de scholen in deze tijd te ontlasten, maar de kinderen wel de mogelijkheid te geven om te komen handballen bij WPK/Westlandia. 
 
WPK/Westlandia Alternatief  Schoolhandbaltoernooi 2021 
Op 3 en 4 juli 2021 organiseren wij het WPK/Westlandia  Alternatief  Schoolhandbaltoernooi.  Iedereen zal 2 en een half uur lang vermaakt worden, samen met alle andere kinderen van verschillende scholen die uit hetzelfde leerjaar komen en zichzelf hebben aangemeld. We zullen ter plekke de groep verdelen in verschillende teams. We starten natuurlijk met een warming-up en gaan vervolgens van start met een toernooitje tussen de verschillende teams. Het maakt niet uit of je al kunt handballen of dat je nog nooit op het veld hebt gestaan. De organisatie zal zorgen voor coaches en scheidsrechters die alles kunnen uitleggen en helpen waar nodig. 
 
Hieronder een CONCEPT versie van de planning. Dit kan nog aangepast worden als er veel aanmeldingen binnenstromen.  
Zaterdag: 
Tijd        09.00-11.30 uur, groep 3

Tijd        12.00-14.30 uur, groep 4

Tijd        15.00-17.30 uur, groep 5
Zondag:

Tijd        09.00-11.30 uur, groep 6

Tijd        12.00-14.30 uur, groep 7
 
Tijd         15.00-17.30 uur, groep 8
  
Iedereen kan zichzelf aanmelden via de QR-code op de flyer, zie bijlage. Wij hopen jullie allemaal te zien! Schrijf je snel in, want vol is vol! Heeft u vragen? Mail gerust naar: toernooi@westlandia.nl 
 
Groetjes, 
De organisatie van het WPK/Westlandia  Schoolhandbaltoernooi, 
Daniëlle Koene, Mandy Alleblas en Rosa Schelvis, 
Toernooi@westlandia.nl 

  klik hier voor de flyer

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden