bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 19-10-2018

Thema vriendschap

schoolgoochelaar.jpg

Vandaag sluiten we het thema 'Vriendschap' af, waar de hele school de afgelopen weken aan gewerkt heeft. We zijn het thema begonnen met een voorstelling van de schoolgoochelaar. Daarna heeft iedere groep een eigen invulling gegeven aan het thema. 

 

Groep 1-2

Bij de kleuters zijn er vaders en moeders, opa's en oma's op visite geweest. Zij hebben boeken over vriendschap voorgelezen. In de klas hebben we tekeningen gemaakt van "mijn vriend en ik", een vriendschapscirkel gemaakt met alle handjes van iedereen er omheen en vriendschapsarmbandjes gemaakt.

 

Groep 3-4
In groep 3-4 hebben we rondom het thema vriendschap gewerkt met vertrouwensspelletjes uit de Orka training. We hebben ook een aantal prentenboeken gelezen die hierover gaan zoals de boeken : Kom erbij, Frank en Frey, Vriendjes van overal.... We hebben ook een gezamenlijk werkstuk gemaakt van puzzelstukken het geen we na de vakantie gaan bewonderen. De kinderen vonden het een leuk thema!

 

Groep 5-6
Groep 5-6 heeft dit thema verschillende activiteiten gedaan. Zo hebben ze aan de hand van de kinderboekenweek een bezoekje gebracht aan de bibliotheek, om daar de nieuwste boeken uit te zoeken. Ook hebben ze zich verdiept in een stamboom, wat houdt het in en wie zijn je familie? Aan de hand van een grote knutselopdracht, hebben ze gezamenlijk een kunstwerk van Escher nagemaakt. Ook de kanjeroefening en orkatraining hebben dit thema meegeholpen aan de verdieping van het begrip vriendschap.

 

Groep 7
In groep 7 hebben we met het thema vriendschap vooral aandacht besteed aan wat een goede vriend(in) is en over vertrouwen hebben in elkaar. We hebben hieraan oefeningen gekoppeld vanuit de Kanjertraining, waarbij kinderen elkaar moesten leren vertrouwen. Ook hebben we een verhaal geschreven over vriendschap en vriendschapsarmbandjes gemaakt. Het was weer een leuk en leerzaam thema!

 

Groep 8
Groep 8 heeft complimentenhanden voor elkaar gemaakt, om te benadrukken welke goede kwaliteiten elke leerling heeft. Ook hebben ze korte toneelstukjes voor elkaar opgevoerd waarin ze lieten zien wat vrienden samen kunnen doen (met een hoop improvisatie!). Ook zijn er vriendschapsarmbanden in elkaar geknutseld. In de aula hangt een mooi kunstwerk van de handen uit de klas die de belangrijkste kenmerken van vriendschap voor groep 8 laat zien. Als laatste zijn er allemaal verschillende muziek nummers gezocht en beluisterd die over vriendschap gaan. Wat is er dan veel muziek te vinden!

 

voorleeskampioen.jpg

Voorleeskampioen

Sinds donderdagmiddag hebben wij nieuwe voorleeskampioenen op school. Het was een spannende voorleeswedstrijd voor groep 5 t/m 8. Kayla en Liz zijn de winnaars geworden. Gefeliciteerd met deze mooie titel!

Studiedag kanjertraining

Op maandag 8 oktober heeft ons team een studiedag gehad met als thema de 'Kanjertraining'. Twee jaar geleden is dit team begonnen met het behalen van licentie A. Op 8 oktober hebben wij de studie gevolgd voor licentie B.

 

Waar staat de kanjertraining nu precies voor?

Het belangrijkste doel is dat een kind positief over zichzelf en een ander leert denken. Als gevolg hiervan heeft het kind minder last van sociale stress. Ook op langere termijn is dit effect merkbaar.
Het blijkt dat veel kinderen na het volgen van de Kanjertraining zich beter kunnen concentreren op school en betere leerresultaten behalen. De verklaring hiervoor is eenvoudig: de Kanjertraining geeft kinderen handvatten in sociale situaties en daardoor komt tijd en energie vrij.

 

Binnen de Kanjertraining worden kinderen geconfronteerd met de gevolgen van hun gedrag. Deze informatie krijgen ze van hun klasgenoten en indien nodig van de leerkrachten.

 

Tijdens de kanjertraining staan vijf afspraken centraal:

− We vertrouwen elkaar.
− We helpen elkaar.
− Niemand speelt de baas.
− Niemand lacht uit.
− Niemand doet zielig.

 

Ieder jaar staat in de eerste weken van het schooljaar de groepsvorming centraal. De leerlingen doen activiteiten die de sfeer bevorderen in de klas waardoor kinderen op elkaar leren vertrouwen en daardoor beter kunnen samenwerken of samenspelen. Dit paste mooi in ons eerste thema dat ging over vriendschap. 

Ook tijdens overlegmomenten met de TSO worden de regels en afspraken die wij hanteren op school besproken. Op die manier proberen we eenduidig te zijn naar de kinderen.

Bent u benieuwd wat u thuis nog kan doen? De kanjertraining heeft een folder speciaal voor ouders. U kunt deze lezen door verder te klikken.  Download

Nieuwe bank bij de kleuters!

Enige tijd geleden moesten wij het kleuterbankje op het plein van de kleuters echt weghalen, omdat het niet meer veilig was om op te zitten. Met een hele fanatieke moeder en een vrachtwagentje van de gemeente hebben we het bankje afgevoerd.  

 

Gelukkig was daar toen de vader van Jovanni, een leerling uit groep 1-2 die deze trieste situatie niet kon aanzien en beloofde een nieuw bankje te sponsoren. Afgelopen dinsdag was het zover. John van Huizen van 'Van Huizen Aanneming' kwam het bankje neerzetten. De kleuters hebben vol bewondering gekeken en uiteindelijk de bank officieel geopend. Met veel plezier wordt het bankje inmiddels in gebruik genomen en ziet het plein er al heel wat gezelliger uit!

 

Van Huizen Aanneming bedankt voor deze mooie bank!

Photo Collage Maker_xPGI7Z.png

Vakantie!

Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe. Tot 29 oktober!

herfst.jpg

Agenda

Maandag 22 oktober:

Herfstvakantie t/m 26 oktober

 

Woensdag 24 oktober:

Kinderknutselen met de buurtvereniging

 

Maandag 12 november:

Margedag: leerlingen uit groep 1-2 hebben vrij

 

Dinsdag 13 november:

Koffieochtend vanaf 8.30 uur

 

 

 
Kikker is een held!
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2015 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden