bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 07-12-2018

Kerst op school!

Op donderdag 20 december vieren wij kerst op school!


's Ochtends starten we om 8.30 uur in de kerk (Iepstraat 1 in 's-Gravenzande) om met de hele school een kerstmusical op te voeren. Uit iedere groep hebben kinderen een rol en alle kinderen zingen mee met de liedjes.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken!


Het is de bedoeling dat u uw kind brengt naar de kerk om 8.30 uur. Na afloop lopen we met z'n allen terug naar school.


's Avonds is er een gezellig kerstdiner in de klassen. Om 17.45 uur kunt u de zelfgemaakte hapjes brengen en om 18.00 uur gaan alle kinderen naar de groep. Zij gaan daar lekker eten met de leerkracht.


Ondertussen bent u uitgenodigd om in de hal te blijven hangen en een kopje soep te eten. Het is niet de bedoeling om dan nog bij de kinderen in de klassen te gaan kijken. Aan het einde van het diner (om 19.15 uur) zullen de kinderen nog een liedje zingen. Daarna kunnen de kinderen in de klassen worden opgehaald.

 

Volgende week hangen er bij de deur van groep 1/2 en 3/4 kerstbomen met ballen waarop gerechten staan. U kunt een bal uit de boom halen en dit gerecht maken jullie dan thuis voor het kerstdiner. Voor de bovenbouw maken we een digitale lijst en deze zal volgende week gemaild worden.

We gaan er met elkaar een gezellige kerstviering van maken!

kerstrand1.jpg

Extra koffieochtend

kerstboom.jpeg

Als u geen genoeg kan krijgen van de gezelligheid op school, nodigen we u vrijdag 21 december direct om 8.30 uur uit. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken om de school op te ruimen en alle kerstversiering weer op te bergen. Daarna kunt u onder het genot van een kop koffie nog even gezellig napraten over de kerstviering. Komt u ook? U bent van harte welkom!

Bent u op zoek?

Bent u of kent u iemand die op zoek is naar dé school in
’s-Gravenzande voor zijn/haar dochtertje of zoontje? Gevonden!

 

De John F. Kennedyschool is een gezellige, kleinschalige school in de wijk Zandevelt te 's-Gravenzande. Een school waar kinderen leren, genieten, lachen en zichzelf ontwikkelen.

 

Nieuwsgierig? Bel voor een afspraak en kom gerust een keertje kijken. We hopen tot snel!

Danielle.jpg

Extra administratieve handen....

Even aan u voorstellen, Danielle van Baalen. Danielle komt de komende tijd op woensdagochtend administratieve hulp verlenen. Zij zal wat taken van Thea overnemen en wanneer u naar de Kennedy belt op woensdag zal u haar aan de lijn krijgen. 

Wilt u Danielle welkom heten, mag u haar gerust de hand schudden. Wij wensen haar veel plezier en succes toe op de Kennedy. 

Goede doelen actie

kerst eten.gif

Onlangs heeft u een e-mail gekregen met het onderwerp de Voedselbank. Helaas zijn er gezinnen binnen het Westland waarbij het niet van zelfsprekend is dat zij groots kerkinkopen kunnen doen, omdat zij hiervoor de financiële middelen niet hebben. Gelukkig kunnen zij
een beroep doen op de Voedselbank, die dankzij de vrijgevigheid en vrijwilligheid van Westlanders, voedselpakketten samenstelt voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

 

Om deze gezinnen te helpen, gaan we met alle WSKO-scholen voedselpakketten samenstellen. Naast de hulp die we bieden, maken we kinderen bewust van het feit dat er ook dichtbij verscholen armoede is en dat we samen de verantwoordelijkheid dragen om in onze maatschappij te zorgen voor elkaar.

 

De leerkracht zal uitleggen aan de kinderen wat ze mogen verzamelen voor de voedselbank. Het kan zijn dat uw kind hier thuis over begint en graag een bijdrage wil leveren aan het pakket dat zij met de klas aanbieden. Zo hopen we dat iedereen een fijne kerst kan hebben!

Kindje wiegen

Op 2e Kerstdag is om 12.30 uur ‘kindje wiegen’ in de r.k. kerk De Hoeksteen. Ook voor de allerkleinsten onder ons. Tijdens het ‘kindje wiegen’ wordt het kerstverhaal verteld. De kinderen die het leuk vinden, kunnen meespelen in het kerstverhaal. Er hoeft vooraf niet geoefend te worden. De kinderen mogen op de dag zelf kiezen of zij meespelen. Wij zorgen voor kleding. Met elkaar zingen we verschillende kerstliedjes. We zijn nog op zoek naar iemand die de kerstliederen muzikaal kan begeleiden. Speelt u piano, keyboard, gitaar of iets anders en lijkt u dat leuk, stuur dan een mailtje naar kindjewiegen@outlook.com.

Wij hopen dat jullie er bij zijn. Tot dan!

Kindje-Wiegen.jpg

Santarun Westland: ren mee voor het goede doel!

Honderden kerstmannen rennen op zaterdag 15 december door het centrum van Naaldwijk. Dan vindt voor de tweede keer de Santarun Westland plaats.

Wat is de Santarun? Wandelen of hardlopen - verkleed als kerstman - voor het goede doel!

Je kunt verschillende afstanden lopen, 2,5 of 5 kilometer. Het is voor jong en oud, voor wedstrijdlopers én voor wandelaars – kortom: voor het hele gezin!

Meedoen kost slechts 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen, kerstmannenpak inbegrepen. En je steunt meteen twee mooie goede doelen. De helft van de opbrengst gaat de naar kinderen in het Westland die het moeilijk hebben. Voedselbank Westland zal het gebruiken hen ook een mooie kerst te gunnen. De andere helft gaat naar gehandicapte weeskinderen in kindertehuizen in Roemenië. Santarun Westland is er voor kinderen ver weg in dichtbij!

Ren mee op 15 december en schrijf je snel in via santarunwestland.nl

Santarun Westland wordt georganiseerd door Rotaryclubs het Westland en Westland-Polanen

Agenda

Woensdag 12 december:

Inloopmiddag van 11.45 uur tot 12.15 uur

Einde actie voedselbank

 

Vrijdag 14 december:

Alle kinderen van groep 1-4 zijn vrij

 

Donderdag 20 december:

Kerstviering in de kerk vanaf 8.30 uur

Kerstdiner in de klas vanaf 18.00 uur

 

Vrijdag 21 december:

Opruim - koffieochtend vanaf 8.30 uur

Vanaf 12.00 uur begint de kerstvakantie!

 

Maandag 7 januari:

Start na de kerstvakantie

 
Sinterklaasfeest 2018
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden