bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 23-04-2021

Opnieuw een mooie financiële bijdrage voor het schoolplein

De oudervereniging ondersteunt graag het initiatief van school om het schoolplein op te knappen en er een uitdagende, groene speelplek van te maken. Om deze reden heeft de oudervereniging tijdens de laatste vergadering besloten een leuke financiële bijdrage te leveren aan het nieuwe schoolplein. Vanmiddag is door Albertine en Theresa van de een cheque overhandigd t.w.v. € 1500,-!

Op zoek naar enthousiaste ouders!

Wat doet de OV? 
De oudervereniging heeft het gehele jaar het doel om de school te ondersteunen met de activiteiten die voor alle leerlingen worden georganiseerd. De OV bestaat nu uit 9 enthousiaste ouders en 1 leerkracht en ongeveer 6x per jaar hebben we een vergadering. 

De activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden door de OV zijn o.a. schoolfotograaf, raamschildering, schoolreis, Sinterklaas, Kerst, Pasen, voorleesontbijt en zomerfeest. De voorbereiding per activiteit gebeurt door 2 OV-leden met eventuele ondersteuning van de andere OV-leden. 

Kost het veel tijd? 
De meeste van de leden werken ook, waardoor het niet altijd eenvoudig is om tijdens een activiteit te helpen met de organisatie. Dit begrijpen wij maar al te goed. Als lid kun je op verschillende manieren je steentje bij dragen. Dus kost het veel tijd? Buiten de 6 OV-vergaderingen per jaar, heb je hier echt zelf de hand in. 

Voor 2 ouders is dit het laatste jaar als lid (hun kinderen zitten in groep 8) van de OV. Nu zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders die graag hun steentje bij willen dragen. 

Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur een berichtje naar Albertine Coobs (voorzitter): albertinecoobs@ hotmail.com en zij geeft je dan graag meer informatie en wie weet zien wij je bij de volgende OV vergadering! 

IMG-20210423-WA0014.jpg

Plantenactie

professor.jpg

Deze week hebben alle kinderen heel hard hun best gedaan om plantenbakken te verkopen om geld op te halen voor het nieuwe schoolplein. Wat fijn dat de actie zo enthousiast is ontvangen.

Na de vakantie krijgen alle groepen op dinsdag 11 mei een les van “Professor Potgrond”. Daarna gaan ze in kleine groepjes de plantjes in de bakken poten.

Vervolgens kunnen de ouders op woensdag 12 mei de plantenbakken op school afhalen. Vanaf 11:00 uur staan er tafels op het plein waar de bestelling afgehaald kan worden. Er staan ouders van de oudervereniging om u naar de juiste groep te wijzen, zodat alles coronaproof kan plaatsvinden. 

De plantenbakken kunnen tot 14:00 uur afgehaald worden. 

We hopen dat u er dan voor wilt zorgen dat de plantenbakken bij de koper terecht komt.

Bent u toch nog vergeten om “een pot vol verrassingen” te kopen, dan kan dat ook nog in de losse verkoop op het plein.

Hoe gaan wij verder met het portfolio

Leerlingen worden steeds meer eigenaar van hun eigen leerproces. Maar hoe werkt dat eigenlijk?
Ieder kind bekijkt vooraf aan een thema of blok of de gestelde doelen nieuwe leerstof is. Als dat niet zo is, hoeft het kind geen instructie te volgen voor een doel dat hij of zij al beheerst. Het kind toont aan dat hij of zij het doel al kan toepassen of behaald heeft. Als dat het geval is, mag het kind een sticker plakken in het overzicht van de doelen.

Als een kind vooraf aan een thema of blok ziet dat hij of zij nog instructie of extra inoefening nodig heeft, zal het kind daar in de komende weken aan werken. Na een toest kan het kind laten zien dat het doel behaald is. 

De leerlingen plakken stickers op behaalde doelen. Dit kan zijn na een toets, maar zelfs al vooraf aan een thema of blok. Doordat de stickers overzicht bieden, wordt het voor leerlingen (en voor de leerkrachten om dit te begeleiden) ook makkelijker om nog te bepalen welke doelen zij nog moeten oefenen die zij voorheen nog niet behaald hebben.

Je ziet in één oogopslag welk doel nog niet behaald is. De leerling gaat er mee aan de slag en mag daarna weer laten zien dat hij/zij het beheerst. Zo werken de leerlingen steeds meer op hun eigen niveau en werken zij aan een stevige basis. Ze werken aan een doel, omdat ze die graag willen behalen. Ze hebben het behalen van de doelen nodig om nieuwe lessen te gaan begrijpen. Ze werken niet aan de les, alleen maar omdat die 'af' moet.

Op de foto is te zien dat we met de school midden in het proces zitten (het eerste half jaar zijn er in deze groep nog geen stickers geplakt) om het portfolio steeds waardevoller te maken. We proberen het een en ander uit. Wat werkt, houden we vast en delen we met andere groepen.

20210412_164441.jpg

Zelftesten gebruiken wij niet zomaar

Na de vorige nieuwsbrief bleek er wat onduidelijkheid over de zelftesten. De reden dat dit onderwerp in de nieuwsbrief stond, was vanwege de onbetrouwbaarheid van zelftesten. Wij wilden aangeven met dit bericht dat wanneer uw kind klachten heeft, wij niet mogen uitgaan van de uitslag van een zelftest.

Zelftesten zijn bedoeld als een extra zekerheid. Het helpt de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Deze test is dus uitsluitend preventief te gebruiken!

In welke gevallen is een zelftest niet geschikt?
De zelftest is iets minder nauwkeurig. Daardoor is de uitslag van een zelftest minder betrouwbaar. Daarom zijn zelftesten niet bedoeld voor:
• mensen met klachten;
• mensen die dichtbij iemand met corona waren;
• mensen die terugkeren uit een hoog risicogebied.

In deze gevallen is een testafspraak bij de GGD nodig. De testen van de GGD zijn nauwkeuriger. Daardoor is de uitslag meer betrouwbaar.

Een aantal ouders heeft gevraagd of wij zelftesten gaan afnemen bij kinderen. Het antwoord is 'NEE'. Wij zullen nooit zomaar een test bij uw kind afnemen en mocht het in de toekomst zo zijn dat we zelftesten op school hebben voor leerlingen, zullen wij altijd eerst om toestemming vragen. 

Agenda

plantenpot.jpg

Maandag 26 april:
Start meivakantie t/m vrijdag 7 mei

Dinsdag 11 mei:
'Professor Potgrond' komt langs in alle groepen

Alle leerlingen zullen onder begeleiding plantjes gaan poten voor de plantenactie. Wilt u er aan denken dat uw kind kleding aantrekt dat vies mag worden

Woensdag 12 mei:
Verkoop plantenactie van 11.00 uur tot 14.00 uur

Donderdag 13 mei:
Hemelvaart; alle kinderen zijn vrij

Vrijdag 14 mei:
Alle kinderen zijn vrij

Maandag 24 mei:
Tweede Pinskerdag; alle kinderen zijn vrij

Het team van de Kennedyschool

wenst u een hele fijne vakantie.

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 21 mei

Nieuws uit de omgeving

Alternatief Schoolkorfbaltoernooi

Helaas kan ook dit jaar het AH Schoolkorfbaltoernooi bij CKV ONDO niet doorgaan. In overleg met Gemeente Westland is besloten dat het niet verstandig is om op grote schaal scholen te mengen in een competitievorm. Erg jammer natuurlijk voor de kinderen die opzoek zijn naar een (nieuwe) sport.

Voor deze kinderen hebben wij een alternatief verzonnen. Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei organiseert CKV ONDO een Vriendjes en Vriendinnetjes training. ONDO leden mogen naar deze training hun Vriendjes en Vriendinnetjes meenemen. Maar ook kinderen zonder vriendjes en vriendinnetjes op de korfbal zijn van harte welkom om kennis te maken met onze mooie sport.

Als bijlage vindt u de flyer met uitnodiging voor de Vriendjes en Vriendinnetjestraining op 13 mei a.s.

Met sportieve groeten,

Schoolkorfbal commissie

Flyer Vriendjes en Vriendinnetjes training.jpg

Koperen Kees

Koperen kees.jpg
Koperen Kees 1.jpg

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden