bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 02-07-2021

Formatie

Voor schooljaar 2021-2022 is de groepsindeling bekend. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de formatie voor het nieuwe schooljaar weer goed te organiseren. In de bijlage vindt u een lange brief met veel informatie. Leest u de brief goed door. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de brief, kunt u contact opnemen met Tamara.

Download

Zon-zomer.jpg

Zomerfeest 7 juli

Aanstaande woensdag organiseren wij samen met de oudervereniging het zomerfeest. In 2019 hebben wij voor het eerst een zomerfeest georganiseerd en dit was een enorm succes. Door de versoepelingen kunnen we het zomerfeest dit jaar door laten gaan!

Deze week heeft u in de Parro kunnen lezen dat wij op zoek zijn naar ouders die graag willen helpen. Tot nu toe hebben vijf ouders zich opgegeven. Wij zoeken nog meer ouders voor deze ochtend (8.30u - 12.00u). Wilt u graag helpen met het begeleiden van de spelletjes? Dan kunt u zich opgeven bij Henny van de oudervereniging door een appje sturen naar 06-46727211.

De kinderen hoeven deze ochtend geen eten en drinken mee te nemen naar school. Alles wordt geregeld door de oudervereniging. Wilt u er voor zorgen dat uw kind makkelijk zittende kleding aan heeft en schoenen waarmee uw kind kan rennen en springen (geen slippers!). Er is deze ochtend geen gym voor de groepen 3 t/m 8.

Ouders bedankt!

Vorig jaar rond deze tijd hebben wij gezegd dat wij hoopten dat we dit jaar een feestje voor de hulpouders konden geven om hen te bedanken, maar ondanks versoepelingen is het helaas nog niet mogelijk om dit te doen. 

We hebben allemaal (u, de leerlingen, wij) een lastig jaar achter de rug, maar gelukkig mag er steeds een beetje meer.

Afgelopen schooljaar heeft ook van u als ouder/verzorger veel gevergd. Natuurlijk doen wij het samen met u voor de kinderen, maar zonder u hadden wij het ook niet gekund. Daarvoor willen wij u langs deze weg bedanken en hopelijk volgend jaar wel weer een feestje.

Afscheid groep 8

toppers-van-groep-8.jpg

De uitvoering van de musical komt steeds dichterbij en we hebben er al zin in! 

De komende tijd zal groep 8 een aantal keer de musical opvoeren. Te beginnen op vrijdag 9 juli. Dan zal groep 8 alle liedjes van de muscial laten horen aan groep 1-2. Op maandagochtend 12 juli zal de generale repetitie zijn en maandagmiddag zullen zij de musical opvoeren aan de groepen 3 t/m 7. Heeft een leerling van groep 8 nog een broertje of zusje in groep 1-2 zitten, mogen deze kinderen de musical op maandagmiddag meekijken. 

Op maandag 12 juli zullen we groep 8 letterlijk de school 'uitgooien'! Vindt u het leuk om te kijken, dat kan. Zorgt u er wel voor dat u anderhalve meter afstand houdt. 

's Avonds zal de groep de afscheidsmusical opvoeren voor ouders. Om 19u verwachten wij de kinderen voor de voorbereiding. Om 19.15u staat de koffie klaar voor de ouders. 

Wij hebben besloten om dit jaar nog geen musical op te voeren voor de opa’s en oma’s. Wij kunnen helaas alle opa's en oma's niet op anderhalve meter een plekje geven in de aula.

Groep 8 zal haar laatste weekjes op de basisschool beleven. Wij wensen hen heel veel plezier in de laatste weken en veel succes met het opvoeren van de eindmusical!

Versoepelingen

Vanuit de PO-raad zijn ook de protocollen voor het basisonderwijs aangepast. Op schoolniveau betekent dit met ingang van komende maandag op onze school:

-De cohortering van groepen in school wordt losgelaten. Dit betekent dat de groepen niet meer afzonderlijk van elkaar buiten spelen. 
-Persoonlijke bescherming van ouders en leerkrachten is niet meer verplicht als de 1,5 meter gehanteerd kan worden.
-Op het schoolplein zijn geen verplichte looproutes meer. Wel graag aandacht voor de 1,5 meter. Vanaf aanstaande maandag mogen alle kinderen van groep 3 t/m 8 weer door de hoofdingang naar binnen. Groep 1-2 blijft zoals gewoonlijk haar eigen ingang gebruiken. De peuters zullen nog wel via hun eigen achteringang naar binnen gaan. 
-In specifieke gevallen zullen we weer ouders in school uitnodigen.

Wij vragen u nog steeds als ouder om buiten uw kind gedag te zeggen. Vanwege onze smalle gangen, kunnen wij de 1,5 meter afstand in het gebouw niet waarborgen. 

Overige maatregelen die wel blijven gelden zijn:
-regelmatig handen wassen
-1,5 meter tijdens overlegmomenten tussen ouders en leerkrachten
-niezen/hoesten in de elleboog
-Bij klachten thuisblijven en laten testen

Vrije dagen volgend schooljaar

geen school.jpg

Studiedagen; op deze dag zijn de leerlingen vrij
Donderdag 16 september 2021
Maandag 29 november 2021
Vrijdag 11 februari 2022
Donderdag 14 april 2022
Maandag 27 juni 2022

Vrije middagen; op deze dag is de school om 12.00 uur uit
Vrijdag 3 december 2021
Vrijdag 24 december 2021
Vrijdag 8 juli 2022

Vakantie
Herfstvakantie 18 t/m 22 oktober 2021
Kerstvakantie 27 dec 2021 t/m 7 jan 2022
Voorjaarsvakantie 25 feb t/m 4 maart 2022
(let op! De vrijdag voor de voorjaarsvakantie zijn de kinderen ook al vrij)
Pasen 15 t/m 18 april 2022
Meivakantie 25 april t/m 6 mei 2022
Hemelvaart 26 t/m 27 mei 2022
Pinksteren 5 t/m 6 juni 2022
Zomervakantie 11 juli t/m 19 aug 2022 

Afscheid juf Jitske

In de brief over de formatie heeft u kunnen lezen dat juf Jitske afscheid neemt van onze school. Jitske heeft een nieuwe uitdaging gevonden op de St. Jozefschool in Wateringen.

Jittske heeft uitgesproken dat zij het liefst afscheid neemt van de school in klein verband. Op 9 juli zetten wij haar met het team in het zonnetje en bedanken wij haar voor de jaren dat zij op onze school gewerkt heeft. 

Wilt u Jitske nog een hand geven, haar bedanken of succes wensen, kan dat op vrijdag 16 juli. U kunt haar even opzoeken bij de deur van haar lokaal. 

Afscheid juf Judith

byebye.jpg

Juf Judith van Okidoki zal vanaf het nieuwe schooljaar ergens anders gaan werken. Judith draaide namens Okidoki op maandag- en donderdagochtend de peutergroep bij ons op school en drie dagen in de week regelde zij de tussenschoolse opvang. Alle leerlingen van de school kennen haar daarom goed en met veel plezier hebben de kinderen altijd buiten gespeeld of spelletjes in de klas gedaan. 

De tso ouders zijn op vrijdag 9 juli uitgenodigd voor een kop koffie. Tijdens dit moment zullen we Judith bedanken voor de jaren dat ze bij ons gewerkt heeft. 

Wij vinden het heel jammer dat Judtih vertrekt, maar wensen haar heel veel succes in haar nieuwe uitdaging. Zij zal in het nieuwe schooljaar gaan werken als onderwijsassistent op de Diamant in Naaldwijk. 

Agenda

Woensdag 7 juli:
Zomerfeest!

Vrijdag 9 juli:
Zomerboekenmarkt

Maandag 12 juli:
Om 14.30 uur gooien wij groep 8 uit de school!
Afscheidsavond groep 8 vanaf 19.30 uur

Dinsdag 13 juli:
Start zomervakantie voor leerlingen van groep 8

Vrijdag 16 juli:
12.00 uur start zomervakantie voor alle leerlingen van groep 1 t/m 7

Het team van de Kennedyschool

wenst u een heel fijn weekend.

De laatste Nieuwsflits van dit schooljaar verschijnt op vrijdag 16 juli a.s.

Nieuws uit de omgeving

Bibliotheek-app

bibliotheek app.pngHoud het leesniveau op peil

met de online Bibliotheek-app

 

 


Laat je kind deze zomervakantie doorlezen met Boek ’n Trip van de Jeugdbibliotheek. Met de gratis online Bibliotheek-app houden kinderen deze zomer hun leesniveau op peil. In de app staan zomerselecties klaar in de vorm van de leukste e-books en luisterboeken.  

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Ook als je nog géén lid bent van de bieb.

De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken. 

Dus zoek snel de bibliotheek-app op en ga lekker lezen!

 

 

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden