bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 09-04-2021

Wat een talent!

20210409_132516.jpg

In de aula hebben wij een tentoonstelling gemaakt van alle ideeën voor het groen-blauwe schoolplein. De leerlingen van groep 1 t/m 8 hebben in groepjes gewerkt aan het ontwerp van een nieuw plein. 

En zo zie je maar mooi waar de talenten van onze leerlingen liggen. Van ideeën uitdenken, tot het uitwerken van mooie speelattributen. De leerlingen hebben met deze werkstukken laten zien waar zij straks graag mee willen spelen of wat zij willen zien op het nieuwe plein. 

Koningsspelen1.jpg

Koningsspelen

Dit jaar gaan de de Koningsspelen van 2021 door! Ze vinden plaats op vrijdag 23 april. Deze dag zal door coronamaatregelen in aangepaste vorm georganiseerd worden. Wij zijn blij dat we deze dag mogen organiseren. Het is immers belangrijk dat kinderen weten dat bewegen belangrijk en leuk is. 

De Koningsspelen voor groep 1 t/m 4 vinden plaats op school. Er worden spelletjes georganiseerd voor de kinderen op het plein. Zij mogen in het oranje verkleed naar school komen tijdens deze dag. 

Voor groep 5 t/m 8 zullen er verschillende activiteiten buiten de deur worden georganiseerd. Alle activiteiten vinden buiten plaats. Zo gaan groep 5 en 6 tennissen, touwtrekken en over een stormbaan. En groep 7 en 8 zullen gaan sporten bij The Gym en golfen. Er zullen tijdens deze dag geen groepen gemengd worden en er wordt rekening gehouden met begin- en eindtijden, zodat zij niet in contact komen met andere groepen.

Meer informatie over kleding en eten en drinken ontvangt u binnenkort van de leerkracht. 

We gaan er een gezellige dag van maken met elkaar!

Bericht van de MR

Alle leerlingen hebben voor de Pasen hun portfolio mee naar huis gekregen. Deze zijn tijdens de ouder-kind gesprekken met de leerkracht besproken. 

De Medezeggenschapsraad (MR) heeft afgelopen vergadering teruggeblikt op de portfolio.
De oudergeleding (de leden van de MR die door de ouders zijn gekozen en de ouders vertegenwoordigen) hebben het portfolio als zeer goede vernieuwing ervaren. 

De leerlingen zijn erg trots op hun portfolio. Het is een goed gevulde map die ze graag en uitgebreid aan de ouders en opa`s en oma`s laten zien.
Het portfolio laat duidelijk zien waar de leerlingen mee bezig zijn in de klas. Het biedt veel meer informatie als een regulier rapport. Het laat vooral duidelijk zien hoe het kind zich ontwikkelt. In een regulier rapport hebben we te maken met moeilijker meetbare punten zoals sociale ontwikkeling. Hier laat het portfolio duidelijker zien hoe het met het kind gaat en vooral hoe het kind zelf vindt dat het gaat.

De oudergeleding vindt de portfolio een heel positieve aanvulling op het `leren zichtbaar maken`. Het `leren zichtbaar maken` wordt hiermee ook daadwerkelijk zichtbaar, zowel voor de leerling zelf als voor de ouders.

Net zoals de kinderen trots zijn op hun prestaties en ontwikkeling die ze met het portfolio zichtbaar maken, mogen de leerkrachten trots zijn op de ontwikkeling en de invulling van de portfolio.

Het laat weer zien dat de Kennedyschool continu bezig is met vernieuwing in het onderwijs en er ook in slaagt om de vernieuwingen succesvol in te zetten.

Namens de MR,
Richard Bremmer

Voorleestips voor ouders

Voorlezen.jpg

Op school besteden we veel tijd aan lezen, omdat het belangrijk is voor de taalontwikkeling, het vergroten van de woordenschat, het leren begrijpen van teksten en het leren over de wereld om de kinderen heen. Voorlezen is hierbij ook belangrijk. Dat doen we ook in de groepen, maar kan ook heel goed thuis gedaan worden.

Maar hoe maak je van voorlezen een dagelijkse gewoonte? Waar kan je op letten tijdens het voorlezen? Hieronder staan een aantal tips:
-Kies een moment dat past in jullie gezinssituatie, bijvoorbeeld na het eten of voor het slapen gaan.
-Lees elke dag minimaal 15 minuten.
-Er is zoveel keuze aan mooie boeken. Zoek eerst een boek uit dat aansluit bij de belevingswereld van je kind.
-Maak een knus leesplekje, lekker op de bank of op bed met een knuffel erbij.
-Lees de titel van het boek voor en praat met je kind over de voorkant en waar het boek over zou kunnen gaan.
-Lees langzaam voor en articuleer goed. Dan begrijpt een kind het verhaal beter. Je hoeft niet met rare stemmetjes voor te lezen.
-Vraag tijdens het lezen aan je kind hoe het verhaal verder zou kunnen gaan. Hierdoor leren ze in hun dagelijks leven ook naar oplossingen te zoeken.
-Moeilijke woorden worden soms uitgelegd in de context van het verhaal, anders helpt het om een voorbeeld te geven of een vervangend woord te gebruiken.
-Laat je kind het verhaal eens navertellen. Je kind gaat zo het verhaal beter begrijpen en blijft het betrokken bij het verhaal.
-Kinderen willen een verhaal eindeloos vaak horen. Het is dus leuk om hetzelfde boek een aantal keren voor te lezen.
-Ga door met voorlezen, ook wanneer je kind al zelf kan lezen. Blijf volhouden. Lees elkaar bijvoorbeeld om de beurt een hoofdstuk of een bladzijde voor.

Dus…...voorlezen maar!

Corona zelftest, wanneer te gebruiken?

Wat is een zelftest?
Een zelftest is een coronatest die uw personeel of leerlingen zelf kunnen afnemen en aflezen. Dat kan thuis, maar ook op locatie.

Wanneer is een zelftest te gebruiken?
Zelftesten zijn bedoeld als extra zekerheid. Het helpt de kans op verspreiding van het coronavirus onder leerlingen of werknemers te verkleinen. Deze test is dus uitsluitend preventief te gebruiken!

In welke gevallen is een zelftest niet geschikt?
De zelftest is iets minder nauwkeurig. Daardoor is de uitslag van een zelftest minder betrouwbaar. Daarom zijn zelftesten niet bedoeld voor:
• mensen met klachten;
• mensen die dichtbij iemand met corona waren;
• mensen die terugkeren uit een hoog risicogebied.

In deze gevallen is een testafspraak bij de GGD nodig. De testen van de GGD zijn nauwkeuriger. Daardoor is de uitslag meer betrouwbaar.

Agenda

Origineel_moderdag_kado_V001.jpg

Woensdag 14 april:
Verkeersexamen (onder voorbehoud)

Donderdag 15 april:
Groep 8 DIA Eindtoets

Vrijdag 23 april:
Koningsspelen

Maandag 26 april:
Meivakantie t/m zondag 9 mei

Dinsdag 27 april:
Koningsdag

Zondag 9 mei:
Moederdag

Maandag 10 mei:
Start na de meivakantie


Het team van de Kennedyschool

wenst u een heel fijn weekend!

De volgende Nieuwsflits verschijnt op vrijdag 23 april

Nieuws uit de omgeving

Hockey1.jpg

 
Kerst 2019
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden