bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
John F. Kennedyschool
Nieuwsflits 27-08-2019

Klaar voor de start?

Nog even kort genieten van de zomervakantie en dan is het zover… 

We gaan weer van start op school! We hopen dat je een fijne vakantie hebt gehad en dat je uitkijkt naar een nieuw schooljaar!

Wat we vooral belangrijk vinden is dat we samen een fijne en goede start maken! Daarom gaan we de eerste schoolweken activiteiten doen om elkaar nog beter te leren kennen. Natuurlijk gaan we ook onze vakantieverhalen met elkaar delen. We zijn heel benieuwd naar die van jou!

Op vrijdag 30 augustus nodigen we je uit om van 12.00 uur tot 12.30 uur een kijkje te komen nemen in je klas. De juf(fen) ontvangen je en laten zien wat je plekje wordt de komende periode.

We wensen je nog een fijne week toe en we zien elkaar op maandag 2 september. Om 8.30 uur verwachten wij iedereen in de klas. Samen gaan we er een ontzettend leuk en succesvol schooljaar van te maken!

Groetjes van alle juffen van de Kennedy!

klaar voor de start.jpg

Gymrooster

Aanstaande maandag start meteen al de gymles. Zoals eerder vermeld gymmen we dit jaar in de Oudelandstraat op maandag en op woensdag in de gymaal van ISW Sweelincklaan.

 

Tijdens de gymles dragen de kinderen van groep 3 t/m 8 gymkleding. Dat kan zijn een sportbroekje en een shirtje of een gympakje. Iedereen draagt gymschoenen geschikt voor zaalgebruik. Leerlingen met lang haar hebben een elastiekje mee om het haar vast te binden tijdens de gymles. Wanneer uw kind om medische redenen niet mee kan doen aan de gymles, ontvangen wij daarover vooraf graag bericht.  


Op maandag 2 september start groep 7 direct om 8.30 uur bij de gymzaal aan de Oudelandstraat (Oudelandstraat 27). De leerlingen van groep 7 mogen daar zelf naar toe fietsen en worden door meester Peter ontvangen. Wanneer een leerling niet op tijd aanwezig is, wordt dit gecommuniceerd met school. 


De overige groepen hebben ook op maandag gym. Zie hiervoor het rooster.
Groep 8 gaat net als groep 7 op de fiets naar de gym. Wij verwachten dat zij een fiets meenemen naar school.


Op woensdag gymmen we in de gymzaal van ISW Sweelincklaan. Daar zullen we met alle groepen lopend naar toe gaan. Groep 8 start iedere woensdag direct om 8.30 uur aan de Sweelincklaan. 

gymrooster4.jpg

Benodigdheden volgend schooljaar

etui.jpg

Zit uw kind volgend jaar in de bouwbouw, dan heeft uw kind een aantal dingen nodig. Kunt u er voor zorgen dat uw kind dit na de vakantie bij zich heeft.

Groep 5-6 : Etui, 2 kleuren markeerstiften, huiswerkmap

Groep 7: Etui met blauwe pen, huiswerkmap en een agenda is optioneel 

Groep 8: Etui met blauwe pen, huiswerkmap en een agenda is optioneel

Continu-gezond-rooster

Wij hanteren op school een continurooster. Dat houdt in dat de kinderen twee pauzes per lesdag (behalve woensdag) hebben. Een korte pauze van 15 minuten om 10.15 uur en een lunchpauze van 45 minuten in de middag.

De kinderen eten in de klas met de leerkracht en gaan bij goed weer naar buiten met ouders en een pedagogisch medewerker van de tussenschoolse opvang. Bij slecht weer blijven de kinderen in de klas met een binnenprogramma.

Het rooster van de lunchpauzes ziet er als volgt uit:

11.45 – 12.30 uur: Groep 1-2 en groep 3-4

12.15 – 13.00 uur: Groep 5-6, groep 7 en groep 8


Lunch

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag lunchen de kinderen op school. We vragen u de kinderen lekkere belegde boterhammen of crackers mee te geven. Daarnaast kan een stuk extra fruit/groente altijd. Tijdens de lunch drinken de kinderen iets dat zij van thuis hebben meegenomen. Wij willen u vragen uw kind geen koolzuurhoudende dranken ( prik ), energydranken ( Red Bull, Bullit, etc. ) en/of sportdranken ( AA, sportwater, etc. ) mee te geven.

 

Kleine pauze; fruit & groente
Iedere dag eten de kinderen fruit en/of groente in de kleine pauze. Na een goed ontbijt thuis is het voor kinderen voldoende om fruit en/of groente te eten. Een appel, banaan, kiwi of fruitsalade in een bakje. Een stuk komkommer, wortel of radijsjes. Het kan allemaal. Ook hierbij drinken de kinderen iets dat zij van thuis hebben meegekregen.

lunch2.jpg

Startgesprekken

Vanaf 9 september plannen wij de startgesprekken in. Met deze gesprekken maken we gezamenlijk de START van het schooljaar. Dat betekent dat ouders en kinderen welkom zijn tijdens dit gesprek. U maakt kennis met de leerkracht en mag zaken bespreken die voor u of uw kind belangrijk zijn. Samen maakt u met uw kind en de leerkracht heldere afspraken voor het komende schooljaar.

Wij stellen het zeer op prijs als de leerlingen meepraten en denken over het komende jaar tijdens het startgesprek.

 

In de eerste week van het schooljaar krijgt u een e-mail met een link om het gesprek in te plannen. 

Het team van de J.F. Kennedyschool

wenst u een fijne laatste week van de zomervakantie toe.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 13 september 2019

Agenda

Maandag 2 september:

Start schooljaar

 

Maandag 9 september:

Startgesprekken t/m vrijdag 20 september

 

Donderdag 19 september:

Informatie-avond vanaf 19.30 uur

 

Woensdag 25 september:

WSKO studiedag; alle leerlingen zijn vrij

 

Vrijdag 27 september:

Schoolreis

 

Het volledige jaarrooster kunt u zien in het ouderportaal van ParnasSys. Heeft u daar geen inloggegevens van, loop gerust even binnen bij Tamara of stuur een e-mail naar t.vanwingerden@kennedy.wsko.nl.

 
Zon, Zomer, Feest
 
John F. Kennedyschool

Obrechtlaan 12
2692 BV 's-Gravenzande
0174 - 414 944
info@kennedy.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jfkschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden