JohnF.Kennedyschool

Project Water

A.s. maandag 11 september starten we schoolbreed met het thema water. Elke klas geeft daar een eigen draai aan. De kleuters zijn na de zomervakantie al begonnen en hebben al meerdere kinderen aan het denken gezet. Waarom is er water in de kast? Hoelang duurt het voordat een emmer/beker leeg is als er een gat in zit en maakt het dan uit of de emmer/beker vol is?

Wat betekent water eigenlijk in ons leven? Heel veel! We zouden niet zonder kunnen. Maar waar komt het vandaan? Waar gaat het naartoe? Hoe wordt water gezuiverd?

Dan is er natuurlijk ook nog het leven in het water. Welke dieren wonen er in het water? Wat voor soorten water bestaan er? De sloot, het kanaal, de zee etc. Wat is dan toch die zandmotor? En waarom ligt de zandmotor aan het Westlandse strand?

We hebben er weer zin in! Het thema duurt t/m 6 oktober en wordt afgesloten tijdens de open les op vrijdag 6 oktober 08.30 - 09.30. Heeft u deze alvast in uw agenda gezet?

Als we werken aan een thema, willen we dat ook kunnen zien. Juf Jitske en juf Hanneke hebben beide twee inktvisjes gehaakt. Deze inktvisjes hangen er zeker niet alleen voor de sier! Na het thema water gaan deze inktvisjes naar een goed doel. De inktvisjes gaan naar ziekenhuizen waar de inktvisjes bij couveusekindjes worden gelegd. Deze allerkleinste baby's pakken de tentakels vast, waardoor de ademhaling en hartslag regelmatiger wordt en ook het zuurstofgehalte in het bloed wordt hoger. Bijzonder toch? Haakt u mee? Of kent u iemand die mee wil haken of breien? De patronen en verhalen vindt u op http://kleine-inktvisjes.eu/ U kunt de inktvisjes inleveren bij juf Hanneke t/m 31 oktober. Daarna worden deze opgestuurd.

Op woensdag 27 september nodigen wij iedereen die het leuk vindt uit voor een aan-haak. Van half 2 tot half 3 zitten Hanneke en Jitske in de aula Iedereen die het gezellig vindt om er bij te komen zitten om te haken is welkom. Voor koffie/thee en koekjes wordt gezorgd!